5* Radisson hotel Antwerpen

 

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Jan van Eyck: Madonna bij de fontein, 1439

Het koninklijk Museum voor Schone Kunsten is gevestigd in een neoclassicistisch gebouw. De schitterende collectie beeldende kunst behoort tot de meest belangrijke in de Benelux. Met name de wereldberoemde Belgische kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd in dit musea. Men is er o.a. in het bezit van een groot aantal Vlaamse primitieven. De belangrijke schilders onder hun zoals Jan van Eyck, Van der Weyden en Hans Memling zijn van de partij. Hun realisme en schilderstechniek heeft de westerse schilderkunst diepgaand beïnvloed. Er zijn ook heel veel schilderijen te zien van Rubens. Een hele zaal is aan zijn oeuvre gewijd. In zijn schaduw werkten Van Dyck en Jordaans, wiens schilderijen hier ook te zien zijn. Als u hun werk vergelijkt met Rubens is zijn invloed duidelijk te herkennen. Deze drie meesters hebben allen in Antwerpen gewerkt en zij kenden elkaar goed. Van recentere datum zijn de vele werken van James Ensor die onderdeel maken van de collectie. De collectie geeft een schitterend beeld van de ontwikkelingen in de Belgische kunsten, a.d.h.v. vele andere kunstenaars zoals Rik Wouters, Permeke, Magritte en Alechinsky.
Simone Martini, Frans Hals, Rodin, Modigliani en Grosz, en Zadkine behoren tot de bekende buitenlandse kunstenaars waarvan dit museum werk bezit.

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.

 

Kaart Antwerpen