5* Radisson hotel Antwerpen

 

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Museum Mayer van den bergh

Fritz Mayer Van den Bergh (1858-1901) was een kunstverzamelaar. Hij kocht m.n. kunstvoorwerpen uit de 14e tot en met de 16e eeuw aan. Zijn moeder liet na zijn dood een huis bouwen als onderdak voor de collectie van haar zoon. De vormgeving van dit gebouw is gebaseerd op de lokale zestiende-eeuwse bouwstijl die zowel gotische als renaissancistische trekken kent. Tot de dag van vandaag is de collectie op deze plaats te bewonderen.
Behalve schilderijen en beeldhouwwerk zijn er ook veel kunstobjecten te zien die zich duidelijk bevinden op het terrein van de toegepaste vormgeving, zoals verluchte manuscripten, glasschilderkunst, meubilair, edelsmeedwerk, wandtapijten en munten.. De belangrijkste bezienswaardigheid is zondermeer ‘De Dulle Griet’ van Bruegel de Oude. Ook ‘De twaalf spreuken’ is afkomstig van deze meester. Eveneens is er werk te zien van zijn zonen.

Dulle griet, 1562, olieverf op hout, 117,4 x 162 c

 

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.

 

Kaart Antwerpen