5* Radisson hotel Antwerpen

 

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim 

In 1950 werd in het Middelheimpark  voor het eerst een tentoonstelling georganiseerd. De stad Antwerpen besloot toen om van dit prachtige park van 20 ha een openluchtmuseum voor beeldende kunst te maken. nu vijftig jaar later is hier een schitterende collectie ontstaan die een selectief overzicht biedt van de moderne beeldhouwkunst met beeldhouwers als auguste rodin, Emile-Antoine Bourdelle, Aristide Maillol, Pablo Gargollo, ossip Zadkine, Giacomo Manzu. Toen in 1993 Antwerpen Culturele hoofdstad werd, ging het museum een nieuwe weg op. Middelheim-Laag, het terrein waar tot in 1989 de biĆ«nnales werden georganiseerd, ging deel uitmaken van het museum. Het vormt nu het hedendaagse luik van de collectie die inmiddels is aangegroeid met namen als Tony Cragg, Luciano Fabro, Per Kirkeby, Matt Mullican, Juan Munoz, Panamarenko, Franz West.

Ook het jaar 2000 is voor Middelheim een keerpunt; het park werd uitgebreid met 7 ha. Deze nieuwe ruimte biedt het Middelheim museum de kans om de collectie te herschikken en meer tijdelijke tentoonstellingen te organiseren.

Een aantal voorbeelden van de beelden die u hier vindt: Beeldentuin

 

 

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.

 

Kaart Antwerpen