Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée des Beaux Arts Reims

Het musée des Beaux-Arts is gevestigd in het achttiende-eeuwse Abbaye St.-Denis. De bijbehorende kerk is vernietigd tijdens de Franse Revolutie. De collectie bestaat uit beeldende kunst vanaf de renaissance. Een groot deel van de geëxposeerde kunstwerken is afkomstig van minder bekende kunstenaars. De collectie bezit wel een aantal kunstwerken die een bezoek de moeite waard maken.

Musée des Beaux Arts te Reims

Het hoogtepunt uit de verzameling zestiende-eeuwse kunst vormen de portretten van de Cranach de Oude en de Cranach de Jonge. Het betreft tekeningen van Duitse vorsten die zijn ingekleurd met olieverf en waterverf. In het totaal zijn er dertien portretten, maar ze worden beurtelings tentoongesteld, ongeveer vijf ter gelijktijdig.

De dood van Marat van Louis David en een pikante Odalisk van Boucher behoren tot de bekendste schilderijen uit het museum. Het museum beschikt eveneens over 26 landschappen van Corot. Ook zijn er enkele schilderijen aanwezig van bekende kunstenaars uit de Tweede helft van de negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw waaronder; Courbet, Pisarro,Monet, Gauguin, Matisse,Dufy

 
Meer informatie over ... Champagne-Ardennen, Lotharingen & Elzas