Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée St-Remi Reims

Dit museum is gevestigd in de voormalige Abbaye St.-Remi. De meeste gebouwen zijn in de zeventiende en de achttiende eeuw tot stand gekomen. Enkele middeleeuwse gedeelten zijn bewaard gebleven waaronder de gotische kapittelzaal met zijn zeventiende-eeuwse omhulsel. Het parlatorium dateert uit de dertiende eeuw.

Deze elegante staatsietrap dateert uit 1778

De collectie is gevarieerd; van prehistorische voorwerpen tot kunstvoorwerpen uit de late middeleeuwen. De museumstukken zijn afkomstig uit Reims en de omgeving. Tot de mooiste Gallo-Romeinse museumobject behoort de marmeren graftombe van Jovinus. Ook zijn er enkele mooie mozaïeken uit die periode te zien.

Zaal uit de zeventiende eeuw met Romeinse vondsten

De collectie bestaat grotendeels uit middeleeuwse kunstobjecten. Er zijn onder meer vele religieuze beeldhouwwerken in hout en brons te zien. Vergeet niet te letten op de beeldhouwwerken die onderdeel uitmaken van de architectuur. De kapittelzaal heeft bijvoorbeeld zeer fraaie romaanse kapiteeltjes.

Het museum heeft schitterende vertrekken in verschillende bouwstijlen, waaronder deze gotische zaal

Het hoogtepunt in de collectie vormen de zestiende-eeuwse tapijten met scènes uit het leven van Saint Remi. Ook is er een verzameling met wapens te zien uit de zestiende tot en met de negentiende eeuw.

Detaille uit de wandtapijten van St-Remi

 
Meer informatie over ... Champagne-Ardennen, Lotharingen & Elzas