Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Troyes

Hotels Troyes:

 
Meer informatie over ... Champagne-Ardennen, Lotharingen & Elzas

Het pittoreske Troyes, gelegen aan de Seine is onder andere bekend om haar kerken. De indrukwekkendste kerk is de Cathédrale St-Pierre-et-St-Paul. De Basilique St-Urbain, de Église Ste- Madeleine en de Église St-Panthaléon zijn eveneens interessante kerken. De twaalfde-eeuwse Église Ste- Madeleine, de oudste kerk van Troyes, werd in de zestiende eeuw verbouwd. Er is een mooi laatgotisch doksaal te bewonderen en in de koorsluiting bevinden zich ramen die rond het jaar 1500 zijn vervaardigd.

Église St-Pantaléon te Troyes

De zestiende-eeuwse Église St-Pantaléon heeft zowel gotisch als renaissancistische kenmerken. Het houten gewelf dateert uit de zeventiende eeuw. Een groot aantal beelden uit verwoeste kerken hebben hier onderdak gevonden. Let ook op de renaissancistische grisaillevensters. De Église St-Nizier is te herkennen aan het betegelde Bourgondisch dak. In veel kerken zijn authentieke glas-in-loodramen te zien.

Binnenplaats van het Hôtel de Mauray te Troyes

In het centrum bevinden zich nog talrijke andere historische gebouwen. Het grote aantal vakwerkhuizen geeft de stad een zeer charmant karakter. Meerdere huizen en hofjes zijn gebouwd in de zestiende eeuw. Een brand heeft in 1524 een deel van de stad verwoest. Hôtel de Mauray is een mooi gebouw uit 1550. Hotel du Petit Louvre is eveneens een omweg waard. Dit hôtel particulier aan de Quai Dampierre is mooi gerestaureerd. Het binnenhof, de trap en de bron stammen uit de renaissance, terwijl de toren middeleeuws is.

Het Musée d’Art Moderne heeft een schitterende collectie

Het interessantste museum is het Musée d’Art Moderne. In het Musée Historique de Troyes et de Champagne is veel kunst uit de romaanse periode tot en met de zeventiende eeuw geëxposeerd. De glasschilderkunst van Troyes is in beeld gebracht aan de hand van exemplaren uit de vijftiende eeuw tot de vroege zeventiende eeuw.