Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée d’Art Moderne Troyes

Het museum voor moderne kunsten is ondergebracht in het voormalige bisschoppelijke paleis naast de kathedraal. Het gebouw, Palais Episcopal genaamd, dateert uit de zestiende en de zeventiende eeuw. Het biedt een mooi decor voor de interessante kunstverzameling die dit gebouw herbergt.

Genieten van kunst en architectuur in het museum voor moderne kunsten

Vooral onder de schilderijen zijn vele prachtige exemplaren te bewonderen. Het merendeel dateert uit de eerste helft van de twintigste eeuw, maar er zijn ook werken uit de negentiende eeuw te bezichtigen (Delacroix, Courbet, Daumier). De fauvisten (Matisse, Derain, Marquet, De Vlaminck, Dufy, van Dongen) en de expressionisten (Soutine) zijn bijzonder goed vertegenwoordigd.

Musée d’Art Moderne te Troyes

Andere bekende schilders van wie er werk te zien is zijn; Georges Roualt, Seurat, Vuillard, Cézanne, Modigliani, Max Ernst, André Masson, Delaunay en Nicolas de Staël. Ook zijn er bronzen beeldjes tentoongesteld van onder meer Rodin, Degas, Maillol en Picasso. Daarnaast is er nog een collectie Afrikaanse en Oceanische kunst te zien en glaswerk.

Musée d’Art Moderne

 
Meer informatie over ... Champagne-Ardennen, Lotharingen & Elzas