Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Amboise

 • Hotels Amboise:

 •  
  kaart Amboise
   
     
  Meer informatie ... Centre

  Amboise is een kleine maar charmante stad met minder dan 12.000 inwoners. De stad is grotendeels gelegen op de zuidelijke oever van de Loire. De belangrijkste bezienswaardigheden en het historische centrum bevinden zich aan deze zijde. Het aangename centrum wordt gekenmerkt door nauwe straatjes die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Amboise is bekend door het chateau van Amboise. Het kasteel torent hoog uit boven de Loire. Het is zondermeer het meest gezichtbepalende gebouw in deze plaats.


  Natuurlijk zijn er ook kerken te zien in Amboise. De meest interessante is Église Saint-Denis. Het Clos-Lucé is eveneens een bezoek waard. Bekende inwoners van dit gebouw zijn Frans I en Leonardo Da Vinci. Leonardo heeft vanaf 1516 tot zijn dood in 1519 in een landhuis gewoond dat zich toentertijd net buiten de stad bevond. In deze woning is een museum gesticht dat aan hem is gewijd.

   

  Tips voor trips vanuit Amboise

  Een hotel in Amboise is geschikt als uitvalbasis voor het bezoeken van de kastelen van Chenonceau, Chambord en Villandry. Amboise is ook gunstig gelegen voor het ondernemen van dagtrips naar Blois en Tours. Zie de pagina Hotels Frankrijk van Europa-Hotels voor het boeken van uw hotel