Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

 

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Geschiedenis Amboise

In de Gallo-Romaanse periode was deze plaats al bewoond. Op de rots waarop het kasteel is gebouwd stond toen een verdedigingswerk. Gedurende de 15e en 16e eeuw was Amboise een populaire verblijfplaats van de Franse koningen. Frans I importeerde een bruisend hofleven in Amboise en de volgende generaties houden dat in stand. Het hofleven werd niet alleen bepaald door gemaskerde bals en andere feestelijke activiteiten. De gruwelijke keerzijde van deze wereld wordt duidelijk geïllustreerd door een dramatische gebeurtenis in 1560. Een samenzwering van protestanten (Hugonoten) loopt uit in een grote tragedie. Zij werden opgepakt en gedood na aankomst in het kasteel. Een groot deel van de ca. 1200 doden bungelde aan de kantelen m.b.v. ijzeren haken.

Amboise speelde een grote rol in de verspreiding van de Italiaanse renaissance op Franse bodem. In 1516 kwam Leonardo da Vinci naar het iets buiten Amboise gelegen Manoir du Clos-Lucé, een landhuis. Hij nam enkele doeken uit Italië mee, zoals de Mona Lisa.

Tips voor trips vanuit Amboise

Een hotel in Amboise is geschikt als uitvalbasis voor het bezoeken van de kastelen van Chenonceau, Chambord en Villandry. Amboise is ook gunstig gelegen voor het ondernemen van dagtrips naar Blois en Tours. Zie de pagina Hotels Frankrijk van Europa-Hotels voor het boeken van uw hotel

 

 
kaart Amboise
 
   
Meer informatie ... Centre