Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Düsseldorf

Hotels Dusseldorf: Ibis Mercure Novotel Dusseldorf (Beste prijs garantie) / Kunsttrip Hotels Dusseldorf

Kaart Dusseldorf
Hotels Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van Noord-Rijnland-Westfalen. De naam is afkomstig van het riviertje de Düssel, die daar ter plaatse uitmondt in de Rijn. De stad is een zeer belangrijk centrum op het gebied van handel en zakelijke dienstverlening. Er bevinden zich zeer veel Japanse bedrijven. De relatie van Düsseldorf met Japan heeft het Japan-Center tot gevolg gehad.Dit moderne complex is gebouwd om de handelscontacten tussen Duitsland en Japan te bevorderen Er zijn allerlei Japanse ondernemingen gevestigd, van zakelijke ondernemingen tot restaurants.

Düsseldorf is een stad met meerdere gezichten. De sfeer en het uiterlijk van de Altstadt verschilt sterk van de Köningsallee.Wie de stad vanaf de Rijn beziet krijgt weer een andere indruk. De Koningsallee is een statige straat, voorzien van exclusieve kledingszaken en andere overwegend chique winkels. Düsseldorf heeft een internationale faam op het gebied van de mode. De Altstad wordt eerder gekenmerkt door een gezellige informele sfeer. In dit gedeelte bevinden zich veel cafés en restaurants.
Voor de cultuurliefhebber is de stad met name interessant door zijn theaters, musea en tentoonstellingen. Er zijn in Düsseldorf ook meerdere monumenten te zien, maar geen daarvan is overweldigend. Desalniettemin is het toch aangenaam om te wandelen door het centrum van deze stad.

Weekendcompany aanbiedingen: