Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Diversen

Hofgarten

Dit park is in 1769 in opdracht van keurvorst Karl Theodor aangelegd naar het ontwerp van Nicolas de Pigage. Aan het begin van de negentiende eeuw is het park hervormd volgens de plannen van Maximillian Weyhe. In het park staat een barok jachtslot uit 1752-1763. Het is gebouwd naar een ontwerp van Johann Joseph Couven en Nicolas de Pigage in opdracht van de heren van Berg. Momenteel bevindt zich in dit na de tweede Wereldoorlog herbouwde slot een Goethe-museum (foto onder) en een verzameling 18e-eeuwse kunst. Op de hierboven afgebeelde foto ziet u een beeld van Henry Moore (foto boven) dat zich in het park bevindt. Het grote park bevindt zich in het hart van het centrum. Er omheen staan meerdere belangrijke culturele gebouwen, zoals de schouwburg, opera, concertzaal en musea.

Kunsthalle

De Kunsthalle bezit geen vaste collectie. Er worden in dit gebouw echter zeer interessante tentoonstellingen gehouden met de moderne beeldende kunst als onderwerp.

Hetjens-Museum

Dit museum heeft een zeer omvangrijke collectie keramische voorwerpen. Het is in zijn soort zelfs het befaamste museum van Duitsland.Er is hoofdzakelijk kunstnijverheid te aanschouwen vanaf de prehistorie tot hedendaags. De collectie heeft een mondiaal karakter. U vindt hier eveneens informatie over ambachtelijke technieken zoals het vervaardigen van faience en porselein.

Kaart Dusseldorf
Hotels Düsseldorf