Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Noord en midden Frankrijk

Frankrijk

Stedentrips en bezienswaardigheden

Hotels

Amboise

Amboise

Het Château d’Amboise behoort tot de bekendste Franse kastelen. Vlakbij ligt het landhuis Clos-Lucé. In dit gebouw heeft Da Vinci zijn laatste jaren doorgebracht als gunsteling van Frans I. Daaraan herinnert een tentoonstelling. Een hotel in Amboise kan goed als uitvalbasis dienen voor een bezoek aan Chambord, Chenonceau en Blois.

Hotels Amboise:

Amiens

 Amiens

Amiens is vooral bekend door de Cathédrale Notre-Dame. Eveneens zeer bezienswaardig is het Musée de Picardie. Als reisdoel voor een lang weekendje weg is de hoofdstad van Picardië vooral geschikt voor wie cultuur wil combineren met bijvoorbeeld winkelen in een gezellig centrum of een bezoek aan Les Hortillonages. Meer weten over Amiens

Hotels Amiens:

Autun

Autun

De Cathédrale St-Lazerne, bekend om haar prachtig middeleeuws beeldhouwwerken, is de beroemdste bezienswaardigheid van Autun.  Romeinse ruïnes en stadspoorten herinneren aan het Romeinse verleden. In Musée Rolin zijn vooral Romeinse en middeleeuwse museumstukken interessant. Meer weten over Autun.

Hotels Autun:

 

Beaune

Beaune

Uniek in Beaune is het Hôtel-Dieu, waar ooit meerdere zieken een bed deelden in de Grote Zaal der Armen. Nu doet het gebouw dienst als museum waarin de invulling van het oorspronkelijke doel (ziekenzorg) belicht wordt en ‘Het Laatste Oordeel’ van Rogier van der Weyden te bewonderen is. Meer weten over Beaune 

Hotels Beaune:

 

Blois

Blois

De trots van Blois is het Château de Blois. In dit historische Loire-stadje zijn diverse monumenten te bewonderen waaronder een kathedraal met glasramen van Jan Dibbets. Een hotel in Blois is eveneens een prima uitvalbasis voor het bezichtigen van de kastelen van Chambord en Amboise. Meer weten over Blois

Hotels Blois:

Bourges

Bourges

Het historische centrum van Bourges is zeer geschikt voor een stadswandeling langs monumenten en schilderachtige plekken. Bourges is een gezellige universiteitsstad met veel terrasjes en restaurants. Het Palais Jacques Coeur en de Cathédrale St-Etienne zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Meer weten over Bourges

Hotels Bourges:

Besancon

Besançon

Besançon heeft een statig centrum met veel zeventiende-eeuwse gebouwen. De robuuste citadel is door Vauban ontworpen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden ter plaatse behoort het Musée des Beaux Arts et d’Archéologie. Het nabijgelegen Arc-et-Senans is ook een bezoek waard. Meer weten over Besancon

Hotels Besançon:

Dijon

Dijon

In het centrum van Dijon staan talrijke historische bouwwerken. Hoogtepunten vormen het Palais des Ducs,  de Notre-Dame en de St.-Michel. Het Musée des Beaux Arts beschikt over een voortreffelijke kunstcollectie. Een weekendje in de hoofdstad van Bourgondië wordt vaak gepland ter onderbreking van een rit naar Zuid-Frankrijk. Meer weten over Dijon.

Hotels Dijon:

metz

Metz

Metz is een gemoedelijke stad met zowel indrukwekkende historische gebouwen (Cathédrale St-Etienne, Eglise St-Pierre-aux-Nonnains) als moderne architectuur (Centre Pompidou Metz). Wie geïnteresseerd is in archeologie moet zeker het Musée de la Cour d’Or bezoeken. Meer weten over Metz.

Hotels Metz:

nancy

Nancy

Het historische centrum van Nancy is in de achttiende eeuw ingrijpend veranderd. Het majestueuze Place Stanislas is toen ontwikkeld. Aan dit plein grenst het Musée des Beaux Arts. In Nancy is voldoende te doen voor een weekendje weg. Wie langer op vakantie wil kan Nancy combineren met het nabijgelegen Metz. Meer weten over Nancy

Hotels Nancy:

Orleans

Orléans

Een hotel boeken in Orléans is vooral interessant wanneer de beeldende kunst (vijftiende tot twintigste eeuw) in het Musée des Beaux Arts je interesseert. Andere bezienswaardigheden zijn de indrukwekkende Cathédrale Sainte-Croix, Hôtel Groslot, Maison Jeanne d’Arc en Place du Martroi). Meer weten over Orléans.  

Hotels Orleans:

Parijs

Parijs

Parijs is een populaire bestemming voor een stedentrip. Dankzij een ruim aanbod aan bezienswaardigheden en het variërende stadsbeeld kunnen opeenvolgende weekendjes Parijs verassend blijven. Elke keer in een andere wijk een hotel te boeken kan daar eveneens aan bijdragen. Rondom de stad liggen ook interessante uitvalbasissen. Meer weten over Parijs.

Hotels Parijs:

Reims

Reims

Reims heeft vier gebouwen die op de UNESCO wereld-erfgoedlijst staan, namelijk de beroemde Cathédrale Notre-Dame, de Basilique Saint-Remi, het Palais du Tau en het Musée Saint-Remi. Eveneens beschikt de stad over enkele musea. In Reims is dus genoeg te beleven voor een lang weekendje weg. Meer weten over Reims.

Hotels Reims:

Rouen

Rouen

Het pittoreske centrum van Rouen bevat diverse bezienswaardigheden. Hoogtepunten vormen de gotische Cathédrale Notre-Dame, de flamboyant-gotische Eglise St-Maclou, de met 14e-eeuws gebrandschilderd glas uitgeruste Eglise St-Quen, het 15e-eeuwse Palais de Justice en het Musée des Beaux Arts. Meer weten over Rouen 

Hotels Rouen:

Straatsburg

Straatsburg

Straatsburg is zeer geschikt voor een stedentrip. In het stadscentrum herinneren indrukwekkende gebouwen en musea aan een groots verleden ( o.a. Cathédrale Notre-Dame, Palais des Rohan). Het Europees Parlement en het Musée d’Art Moderne et Contemporain zijn getuigenissen van een bruisend hedendaags leven. Meer weten over Straatsburg.

Hotels Straatsburg:

Troyes

Troyes

In het sfeervolle historische centrum van Troyes staan talrijke eeuwenoude vakwerkhuizen. In de op zichzelf al bezienswaardige kerken (Cathédrale St-Pierre-et-St-Paul, Eglise St-Nizier, Basilique St-Urbain, Eglise Ste-Madeleine en Eglise St-Pantaléon) bevinden zich interessante kunstwerken (o.a. vele authentieke glas-in-loodramen). Meer weten over Troyes.

Hotels Troyes:

Versailles

Versailles

Op je gemak het wereldberoemde paleis van Versailles en de omliggende tuinen bezichtigen neemt zeker een dag in beslag. In het centrum van Versailles zijn diverse hotels, restaurants en cafés te vinden en enkele appartementen. Parijs is met het openbaar vervoer snel en gemakkelijk te bereiken. Meer weten over Versailles.

Hotels Versailles:

 

Hotels boeken & toeristische informatie over Frankrijk

Op Europa-hotels.nl staat eveneens informatie over Frankrijk en haar bezienswaardigheden. De Frankrijk-pagina van Europa-Hotels bevat links naar andere sites van Kunsttrip V.O.F. Daartoe behoort informatie over bezienswaardige plaatsen in Zuid-Frankrijk op Kunstreis.com ( Côte d’Azur en de Provence) en reistips voor gezinnen die cultuur niet schuwen op gezinsreisgids.nl.

Hotels Frankrijk

De Frankrijk-pagina van Europa-hotels biedt bovenal de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze een hotel te boeken via Bookings. Ook is het mogelijk om een zoekopdracht te verfijnen door bijvoorbeeld Wellness-centrum aan te vinken of parkeergelegenheid. Tip; Wie familiekamer aanvinkt komt vaak ook bij appartementencomplexen uit en in hotels ondergebrachte appartementen.

Parijs uit de kunst

Voor een stedentrip vol kunst en cultuur moet je in Parijs zijn. Moderne kunst in Centre Pompidou of alle werken die je eens in leven gezien moet hebben, verzameld in het Louvre. Wil je zelf kunst kopen? Parijs kent vele galeries met beelden, schilderijen, foto’s en andere kunstuitingen van beginnende en gevestigde kunstenaars. In Parijs kan de kunstliefhebbers zich dagenlang, zo  niet wekenlang vermaken.