Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Diversen Den Haag

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is een werk van H.W. Mesdag (1831-1951) waaraan andere leden van de Haagse school en zijn vrouw Sientje hebben meegeholpen. Hendrik Breitner heeft bijvoorbeeld de cavaleristen weergegeven. Panorama Mesdag is geschilderd op een cirkelvormig doek met een omtrek van 120 meter. Scheveningen, de duinen en de zee zijn weergegeven op dit doek wat in 1881 is geschilderd. Tussen de toeschouwer en het schilderij in heeft men zand en wrakhout neergelegd om de illusie te wekken dat we niet naar een schilderij kijken, maar naar de werkelijkheid.

Galerij Prins Willem V

Deze galerij is het eerste museum voor beeldende kunst in Nederland. De verzameling van Prins Willem V was in 1774 opengesteld voor publiek. Hij verzamelde met name zeventiende eeuwse schilderkunst. De schilderijen worden tentoongesteld zoals dat in die tijd gebeurde. Dit wil zeggen onder en boven elkaar in plaats van op ooghoogte. Dit achttiende eeuwse kunstkabinet is een onderdeel van het Mauritshuis. Het bevindt zich op loopafstand van elkaar.

Museum Bredius

Bredius was vanaf 1895 tot 1922 directeur van het Mauritshuis. Zijn privé-collectie bestaat uit zeventiende en achttiende eeuwse kunst. Er is o.a. werk van Rembrandt en Jan Steen te zien. Behalve schilderijen is er ook een verzameling toegepaste kunst tentoongesteld. Het museum Bredius is een zeer klein museum wat u met groot gemak binnen 1 uur kunt bezichtigen.

Gemeente museum Mauritshuis Paleis Noordeinde
Binnenhof Diversen Den Haag Den Haag
  Kaart Den Haag