Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Bonn

Hotels Bonn : Ibis Mercure Novotel Sofitel Bonn (Beste prijs garantie) / Kunsttrip Hotels Bonn

 
Gescvhiedenis Bonn
Bezienswaardigheden Bonn
Kunstmuseum Bonn
KAH
Geschiedkundige musea Bonn
poppelsdorf
Koningswinter
Siegburg
Bonn

Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, is een levendige oude universiteitsstad. Het hart van de stad is voorzien van een groot voetgangersgebied met veel winkels, cafés en restaurants. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum behoren het Altes Rathaus, de Remigiuskirche, de Namen-Jesu-Kirche, de voormalige residentie van de keurvorsten van Keulen en Münster St. Martin.

Bonn

De Münsterplatz met rechts Domkerk St. Martin.

Veel cultuurliefhebbers bezoeken Bonn voor haar musea. Een aantal is gevestigd in interessante moderne gebouwen. De kunst-und-Ausstellungshalle is een ontwerp van de beroemde Oostenrijkse architect Gustav Peichl. Vooral het Kunstmuseum en het Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland zijn een bezoek waard door haar vaste collecties en exposities. Deze musea bevinden zich in de zogenaamde Museummeile (museummijl), ten zuiden van het centrum. Het is mogelijk om via de Rheinufer (Rijnkade) van het centrum naar de museummijl te lopen. Met mooi weer is dit een aangenaam tochtje van circa 3 kilometer. Wie snel wil zijn kan gebruik maken van de U-Bahn. De museummeile grenst aan het Regierungsviertel (ook wel Bundesviertel genoemd). In de twintigste eeuw is dit het politieke en diplomatieke hart van West-Duitsland geweest. In deze periode is er veel gebouwd in deze voormalige regeringswijk.

Bezienswaardigheden Bonn

Zicht op de Kunst -und-Ausstellungshalle via Kunstmuseum Bonn.

De langs het centrum lopende Rijn heeft een promenade die doorloopt tot in Bad Godesberg. Wie tot rust wil komen kan dat in één van de wijnlokalen aan de Rijnoever. Tot de bezienswaardigheden aan het water behoren de opera, de Beethovenhalle (concert- en congresgebouw) en de Alter Zoll. Het voormalige tolhuis heeft onderdeel uitgemaakt van een bastion uit de zeventiende-eeuwse stadswallen.

Bonn Rijn

Zicht op de Rijn en de Rijnpromenade vanaf de Alter Zoll.

Vanaf de Rijnkade zijn de rondom de stad gelegen bosrijke heuvels goed zichtbaar. Het zijn resten van 20 miljoen jaar geleden uitgebarsten vulkanen. Sinds de Romeinen zijn er bouwstenen ontgonnen. De heuvels hebben geïnspireerd tot verschillende mythen en legenden . De naam Drakenrots, een populaire toeristische attractie, herinnert daaraan. In de omgeving van Bonn is veel te zien, ondermeer in Siegburg en Köningswinter. Keulen ligt eveneens dichtbij. Het metro- en tram-net van Bonn en Keulen is overigens geïntegreerd