Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Rembrandthuis Amstersdam

In dit huis woonde en werkte Rembrandt van 1639 tot 1660. Tegenwoordig is hier een schitterende collectie tekeningen en etsen van Rembrandt te bewonderen.
Zijn zoon Titus is hier geboren en zijn vrouw Saskia stierf in dit huis in 1642. Het woongedeelte bevond zich op de begane grond, het atelier op de eerste verdieping. Het museum heeft een schitterende collectie tekeningen en etsen van Rembrandt in bezit. Rembrand's grafisch oeuvre is zeer indrukwekkend. Zijn grafisch werk werd verspreidt over geheel Europa, waardoor zijn stijl ook veel kunstenaars buiten de Nederlanden kon inspireren. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd. Dit was ook het geval in zijn schilderkunstig werk. Terwijl de meeste Nederlandse schilders zich specialiseerden in het landschap, zeezicht, stilleven, portretten of historische taferelen maakte Rembrandt zich meerdere genres eigen.


Rembrandt, Jupiter en Antilope, 1659, ets, 13,8 x 20,5 cm

Naast de getoonde beeldend werk wordt er in dit museum een beeld geschetst van hoe hij toentertijd woonde. De aankoop van dit huis heeft een rol gespeeld in zijn faillissement. Aan de hand van de inboedellijst die naar aanleiding van het faillissement is opgesteld heeft men nu de curiositeitenverzameling van Rembrandt opnieuw bij bennadering bij elkaar gezocht. Het is interessant om deze te bezichtigen terwijl u zijn beeldende werken in gedachten voor u ziet.

 
Kaart Amsterdam