Musea Parijs

Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl


5* Ritz Parijs

5* Lutetia Parijs

5* Westin Trianon Palace Versailles

5* Prince de Galles Parijs

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée Marmottan Parijs

Het musée Marmottan is gevestigd in het negentiende-eeuwse huis van de kunsthistoricus Paul Marmottan. Behalve zijn kunstverzameling is er ook een grote collectie empire meubelen van hem te bewonderen. Een belangrijk onderdeel van zijn kunstcollectie vormen Vlaamse primitieve schilderijen (Albrecht en Dirk Bouts) en schilderijen uit Duitsland en Italië uit dezelfde tijd.

Het museum dankt zijn huidige populariteit echter aan een donatie van Michel Monet. Hij schonk 65 schilderijen van zijn beroemde vader aan de staat. Er zitten enkele zeer bekende werken tussen zoals 'Impressie, zonsopgang' (aan dit schilderij dankt het impressionisme zijn naam). In het Museum hangen ook veel late schilderijen van Monet. Een bekende serie uit die latere fase in zijn werk zijn de Nymphéas. De onderwerpen uit deze serie ( water, waterlelies, reflectie en licht) heeft hij in de tuin van zijn landhuis te Giverny waargenomen.

Het museum beschikt ook over een aantal kunstwerken uit de collectie van Claude Monet. Er zijn prachtige doeken van andere impressionisten te zien, waaronder Camille Pissarro, Auguste Renoir, Alfred Sisley, Edgar Degas, Gustave Caillebotte en Berthe Morisot. Eveneens zijn er enkele doeken van Post-Impressionistische kunstenaars waaronder Gauguin en Signac. Ook interessant is een verzameling kleine beelden van Rodin.

De collectie Wildenstein is eveneens bekend. Deze collectie bestaat uit boekverluchtingen uit Frankrijk, Vlaanderen, Engeland en Italië. Ze dateren uit de dertiende tot de zeventiende eeuw.

Louvre (3)
   
  Gezinreisgids Parijs  
  Weekendje Weg Parijs