Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

 

5* Ritz Parijs

5* Lutetia Parijs

5* Westin Trianon Palace Versailles

5* Prince de Galles Parijs

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musea Parijs

Louvre (3)
   
  Gezinreisgids Parijs  
  Weekendje Weg Parijs  

Op deze site hebben we informatie staan over een aantal Parijse musea. Het betreft musea met een belangrijke collectie beeldende kunst. Een uitzondering vormt het musée Carnavalet, het historische museum van Parijs. De collectie beeldende kunst van dit museum is vanuit artistiek oogpunt gezien van veel minder belang als de rest. Zijn vermelding heeft het te danken aan de architectuur.

Bijna alle door ons geselecteerde musea bevinden zich in bijzonder interessante gebouwen. Bouwwerken als het Louvre en Pompidou zijn zo gekend dat het eigenlijk overbodig is om de bezoeker te wijzen op de architectuur. Veel minder bekend is het imposante huis uit de tweede helft van negentiende eeuw waarin het Musée Jacquemart-André is ondergebracht. Dit gebouw is interessant omdat zelfs de inrichting bijzonder goed intact is gebleven.

Op onze site staan enkele musea uit Parijs waarvan de naam zelfs bekend klink in de oren van diegene die weinig met kunst ophebben (Louvre, d'Orsay, Pompidou). In Parijs zijn echter ook vele minder bekende musea te vinden die in hun genre toch van groot belang zijn. Deze laatste categorie wordt onderbelicht door de reputatie van de allergrootste musea.