Musea Parijs

Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl


5* Ritz Parijs

5* Lutetia Parijs

5* Westin Trianon Palace Versailles

5* Prince de Galles Parijs

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Fondation Dina Vierny - Musée Maillol Parijs

Dit museum is gewijd aan de Franse beeldhouwer Aristide Maillol (1861-1944). Het museum is gesticht door een belangrijk model van de kunstenaar, Dina Vierny. Zij poseerde ook voor bevriende kunstenaars, waaronder Matisse.

Maillol heeft veel beelden gemaakt waarin het vrouwelijke naakt op een naturalistische wijze wordt verbeeld. Kenmerkend is de monumentale weergave van stevige vrouwen, die toch gracieuze verschijningen zijn. Een groot aantal beelden is uitgevoerd in brons. Behalve beelden zijn er ook schilderijen, tekeningen en gravures van hem te zien. Maillol heeft ook decoratieve voorwerpen ontworpen, waarvan een aantal te zien is in het museum. Zijn werk is geïnspireerd door de klassieke oudheid.

In het museum is eveneens een grote hoeveelheid kunstwerken van belangrijke tijdgenoten tentoon gesteld. Er zijn onder meer driedimensionale kunstwerken van de gebroeders Duchamp en aardewerk van Gauguin te zien. Ook de verzameling schilderijen is de moeite waard. Tot de meest gerespecteerde vertegenwoordigde kunstenaars behoren; Renoir, Degas, Duffy, Denis, Matisse, Redon, Kandinsky en Picasso. Het museum is gevestigd in Hôtel Bouchardon, Rue de Grenelle no 59-61.

Louvre (3)
   
  Gezinreisgids Parijs  
  Weekendje Weg Parijs