Musea Parijs


5* Ritz Parijs

5* Lutetia Parijs

5* Westin Trianon Palace Versailles

5* Prince de Galles Parijs

Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée Jacquemart-André Parijs

Dit museum is verrassend dankzij een unieke combinatie tussen architectuur, inrichting en kunstcollecties. Het museum is gevestigd in een imposant negentiende-eeuws huis. Het huis is gebouwd door Henri Parent vanaf 1869 tot 1875, in opdracht van Edouard André en zijn vrouw Nélie Jacquemart.

Het rijke echtpaar wenste een huis waarin zij grote groepen mensen konden ontvangen. Enkele wanden op de begane grond konden dankzij een hydraulisch systeem onder de vloer verdwijnen waardoor ongelooflijke grote groepen mensen ontvangen konden worden. Het luxueuze huis is voorzien van een monumentale trap, winter tuin, luxueuze kamers en privé appartementen. Fresco's van Tiepolo (1696-1770) zijn overgebracht naar het huis. Ze versterken de grandeur van de architectuur.

Het Musée Jacquemart-André geeft een unieke inkijk in de woonsituatie van het gefortuneerde stel uit de negentiende eeuw. Er zijn weinig andere huizen uit deze periode die zijn voorzien van de originele inboedel. Het huis is rijkelijk ingericht met onder andere Franse meubels, wandtapijten, luchters, aardewerk en schilderijen. Het geheel is zo goed bewaard gebleven doordat de eigenaresse huis en inboedel aan de stad schonk op voorwaarde dat het voor het publiek toegankelijk zou zijn.

Het echtpaar heeft drie belangrijke kunstcollecties opgebouwd. Er zijn Italiaanse kunstwerken van Donatello, Luca Della Robbia, Botticelli, Uccello, Mantegna en Bellini. Zeer bekend is het schilderij St. Joris en de draak (1432) van Paolo Ucello.Liefhebbers van de Italiaanse renaissance kunnen er volop genieten! Er is ook een collectie Franse schilderkunst uit de achttiende eeuw ( Boucher,Chardin, Fragonard) en een collectie schilderijen uit de Nederlanden ( Rembrandt, van Dyck en van Ruysdael) ten toon gesteld.

Louvre (3)
   
  Gezinreisgids Parijs  
  Weekendje Weg Parijs