Musea Parijs


5* Ritz Parijs

5* Lutetia Parijs

5* Westin Trianon Palace Versailles

5* Prince de Galles Parijs

Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée Carnavalet Parijs

Het musée Carnavalet, gelegen in de Marais, is gewijd aan de geschiedenis van Parijs. Tot de collectie behoren vele kunstwerken (schilderijen, tekeningen, grafisch werk), toegepaste kunst en archeologische voorwerpen. Wie alleen geïnteresseerd is in de belangrijkste kunstcollecties kan dit museum beter overslaan.Tot de artistieke hoogtepunten behoren een pastel van Boucher, een jeugdwerk van Chardin en stadsgezichten van Parijs van de hand van Signac en Utrillo.

Het museum is gevestigd in twee historische herenhuizen met binnentuinen. De bouw van Parijs wordt aan de hand van schilderijen, gravures en ander beeldend materiaal aanschouwelijk gemaakt. Voor de liefhebber van architectuur is het interessant om rond te neuzen in dit museum.

De toegang is gevestigd in het hoofdgebouw, het zestiende-eeuwse Hôtel Carnavalet. Dit gebouw is in 1584 door Nicolas Dupuis gebouwd. In de zeventiende eeuw werd het gebouw uitgebreid en gemoderniseerd door 'architect du Roy', Fran ç ois Mansart (1598-1666). Het museum is hoofdzakelijk ingericht met decoraties en meubels uit andere oude gebouwen. Er zijn enkele mooie stijlkamers te zien. Twee zalen zijn door de beroemde classicistische architect Nicolas Ledoux vormgegeven. Vooral Hotel d'Uzès is zeer de moeite waard. Een ander hoogtepunt vormen de plafondschilderingen van Charles Le Brun. Een gedeelte van de collectie is ondergebracht in zeventiende-eeuwse hôtel le Peletier de Saint-Fargeau. Hier is onder de inrichting van juwelierswinkel Fouguet (1900) te zien. De inrichting van de winkel is verzorgd door de bekende Tjechische art-nouveau ontwerper en schilder Alfonso Mucha (1860-1939). Eveneens de moeite waard is de reconstructie van de balzaal van Hôtel de Wendel, uit het begin van de twintigste eeuw.

Louvre (3)
   
  Gezinreisgids Parijs  
  Weekendje Weg Parijs