Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Thüringen

De hoofdstad van Thüringen is Erfurt. Deze stad is zeer charmant en bijzonder geschikt voor stadswandelingen. Hetzelfde kan gezegd worden van Weimar. Erfurt en Weimar zijn de belangrijkste culturele centra van Thüringen. Om het schilderachtige Erfurt te verkennen heb je zeker één volle dag nodig. Voor Weimar heb je zelfs twee dagen nodig. Een bijzonder hoogtepunt onder de musea is het Schlossmuseum te Weimar met zijn voortreffelijke collectie kunst.

Het hertogelijke slot van Weimar biedt onderdak aan een voortreffelijke kunstcollectie

In Thüringen liggen nog enkele andere charmante plaatsen met bezienswaardigheden. Veel toeristen trekken naar Eisenach omwille van het kasteel Wartburg. Het kasteel is van middeleeuwse oorsprong, maar is ingrijpend gerestaureerd in de negentiende eeuw. Het romantische beeld dat men toen had van de middeleeuwen komt terug in de inrichting van het interieur. In het interieur zijn beelden tentoongesteld van Tilman Riemenschnieder. Gotha heeft een charmant centrum met historische huizen. Het Schloss Friedenstein herbergt enkele mooie kunstwerken met als hoogtepunten schilderijen van Rubens, van Dyck en Frans Hals. Gera is de geboorteplaats van Otto-Dix. Werk van hem is te zien in de oranjerie van Schloss Osterstein. Ook hangt daar werk van Cranach de Oudere en Max Liebermann.

Erfurt is één van de interessantste steden van Thüringen

Thüringen heeft mooie natuur. Geliefd recreatiegebied voor natuurliefhebbers vormt het in het zuiden van de deelstaat gelegen Thüringer Wald. In de zomer is het geliefd wandelgebied en in de winter wordt er geskied. Door de dicht begroeide bossen zijn wandelpaden aangelegd. Het hooggelegen gebied heeft een de indrukwekkende waterval in het Trusetal. Tussen al dat natuurschoon zijn enkele culturele attracties te vinden zoals de romaanse ruïnes Paulinzelle en het schilderachtige plaatsje Arnstadt