Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Weekendje Utrecht

rietveld schroderhuis utrecht Catherijnenconvent utrecht utrecht diversen

Rietveld Schröder Huis

Mevr. Schröder

Catherijneconvent Diversen Utrecht
Kaart Nancy
utrecht
Kaart Utrecht Utrecht WeekendjeWeg.nl Utrecht
     
     

 

In de binnenstad van Utrecht wisselen monumenten, stadsgroen, grachten, winkelstraten en terrasjes elkaar af. Veel huizen dateren uit de zestiende en zeventiende eeuw. Tot de hoogtepunten onder de bezienswaardigheden in het historisch centrum behoren de Oudegracht, de Domtoren, het Centraal Museum, Museum Catharijneconvent en Sonnenborgh. Dit alles maakt Utrecht zeer geschikt voor een stedentrip. Overnachten in het historische centrum is aan te raden. Talrijke leuke, gezellige en interessante bezienswaardigheden en horecagelegenheden bevinden zich dan op loopafstand van uw hotel.
Een stedentrip naar Utrecht is echter niet alleen interessant omwille van de binnenstad. Ook zeer bijzonder is het daarbuiten gelegen en op de UNESCO-Werelderfgoedlijst genoteerde Rietveld Schröder-huis. Architectuurliefhebbers uit heel de wereld komen naar dit monument van het Modernisme. Niet ver van het Rietveld Schröder-huis ligt de Erasmuslaan, bekend door woningen van Rietveld. De voormalige modelwoning op nummer negen is gereconstrueerd en opengesteld voor publiek. Wie meer van Gerrit Rietveld wil zien kan terecht in het Centraal Museum.

Een stedentrip naar Utrecht kan dus zeer gevarieerd zijn! Het is immers mogelijk om een pittoreske binnenstad te combineren met architectuur van Rietveld en diverse soorten museums. Verscheidenheid komt ook tot uiting in het aanbod aan hotels. Zeer luxueus is Grand Hotel Karel V (vijf sterren), gevestigd in de voormalige Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse orde. Wie veel te besteden heeft kan dit op een prachtige locatie gelegen hotel boeken voor een onder andere een weekendje weg. In Utrecht zijn overigens ook minder dure hotels te vinden in panden met geschiedenis. Relatief goedkoop overnachten is mogelijk in een Ibis-hotel.

utrecht

utrecht