Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Rouen met kinderen

Hotels Rouen:

 

In het historische centrum van Rouen bevinden zich diverse autovrije straatjes waarin het ontspannen wandelen is. Achter de kerk St-Ouen ligt een park met een speeltuin dat zich goed leent voor picknicks. Voor peuters en kleuters is er een kleine draaimolen op Place du Vieux-Marché. Oudere kinderen kunnen in een museum aan dit marktplein meer te weten komen over Jeanne D’Arc. Het museum is niet spectaculair, maar het verhaal van een vrouwelijke ridder en legeraanvoerder zal veel kinderen en jongeren tot de verbeelding spreken. Simpelweg uitrusten op een terrasje kan eveneens ontspannend zijn (tip; neem een kleurboek en kleurpotloden mee voor jonge kinderen).

Voor gezinnen met kinderen kan het aantrekkelijk zijn Rouen te bezichtigen tijdens één of twee dagexcursies vanuit een appartement aan de kust. Ten noorden van Rouen is het strand op circa 50 kilometer gelegen en westwaarts bedraagt de afstand tot de zee circa 60 kilometer. Voor veel kinderen en jongeren is de kust een attractie op zichzelf. Het aanbod van appartementen, vakantiehuizen en campings is daar veel groter. Interessante kustplaatsen zijn Dieppe, Le Havre en Honfleur. Vanuit Honfleur is het ook mogelijk om Caen te bezichtigen.

Dertig kilometer ten noorden van Rouen ligt Clères. Deze plaats heeft twee trekpleister voor kinderen; Parc zoologique de Clères-Jean-Delacour (dierentuin) en Parc du Bocasse (een attractieparc). De dierentuin is aangelegd rondom een kasteel (Château de Clères) waarvan de oudste delen stammen uit de veertiende eeuw en biedt vooral onderdak aan diverse soorten vogels. Zoogdieren zijn nauwelijks vertegenwoordigd.

Voor natuurliefhebbers en sportieve gezinnen biedt het gevarieerde landschap rondom Rouen eveneens diverse mogelijkheden. Het nabij gelegen Parc naturel régional des Boucles de la Seine is onder meer voorzien van fiets en wandelroutes. Zeer dicht bij Rouen liggen touwen parcours met routes voor kinderen vanaf 2 jaar.

www.parcdubocasse.fr
www.arbreenciel-aventure.com (touwenparcours)