Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Omgeving van Rouen

Hotels Rouen:

 

Rondom Rouen zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Het is zeer de moeite waard een dag in te lassen voor de Route des Abbayes, een rondrit langs kloosterruïnes in het mooie landschap ten westen van de stad. Het hoogtepunt vormen de ruïnes van Jumièges. Le Havre en Honfleur liggen aan de zee, ongeveer 60 kilometer van Rouen verwijderd. De Seine wordt tussen Rouen en Honfleur overspannen door de Pont de Brotonne (1977), de Pont de Tancarville (1959) en de enorme Pont de Normandie (1995).

\ Ten oosten van Rouen zijn ook verschillende bezienswaardigheden gelegen. Net buiten de stad ligt de neogotische basiliek van Bonsecours (1840). Veel toeristen bezoeken deze kerk mede dankzij de nabijgelegen oriëntatietafel met een schitterend panorama op Rouen. Abbaye de Fontaine-Guérard is ongeveer 10 kilometer van de stad verwijderd. Deze abdijruïne heeft eveneens een groot deel van haar charme te danken aan haar ligging. De in 1218 gewijde abdijkerk ligt enigszins verlaten aan een rivier. Het gewelf boven de apsis is gedeeltelijk behouden. De kapittelzaal dateert uit de eerste helft van de dertiende eeuw en de Chapelle St.-Michel is in de vijftiende eeuw gebouwd op de keldergewelven. Het op een rots gebouwde Château-Gaillard in Les Andelys ligt ongeveer 40 klimeter van Rouen en op 50 kilometer van Rouen liggen de beroemde tuinen van Monet in Giverny.

Alle bezienswaardigheden in Hoog-Normandië kunnen vanuit het centraal in deze regio gelegen Rouen worden bezichtigd. Dat geldt ook voor Honfleur en eventueel Caen (circa 100 kilometer) in Laag-Normandië. De belangrijkste attractie van Laag-Normandië, le Mont-St.-Michel, is echter ver van de hoofdstad van Hoog-Normandië gelegen (circa 200 kilometer). Wanneer u een rondrit door beide regio’s wilt maken, raden we u aan om in verschillende strategisch gekozen locaties te overnachten.

Normandië is zeer geschikt voor een autovakantie. De wegen bieden vaak een mooi zicht op het omringende landschap. Ze zijn doorgaans echter niet geschikt om hard te rijden. De trein verbindt de belangrijkste steden. Een dagje Parijs is eveneens mogelijk vanuit Rouen. De treinreis brengt u in circa 1 uur en 15 minuten in Parijs (130 kilometer).

Hotels Rouen   Rouen met kinderen
Geschiedenis Rouen Kathedraal Notre-Dame Musee des Beaux-arts
Geschiedenis Rouen Kathedraal Notre-Dame Musée des Beaux-Arts
Eglise Saint-Ouen Eglise St-Maclou Overige gebouwen rouen
Église Saint-Ouen Eglise St-Maclou Overige historische gebouwen Rouen
Musea Rouen Vakwerkhuizen rouen Glas-in-lood Rouen
Musea Vakwerkhuizen en patriciërswoningen Glas-in-lood
Omgeving Rouen  

Rouen

De omgeving van Rouen

Bekende inwoners Rouen

Rouen

Normandië Gezinsreisgids