Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Eglise St-Maclou

Hotels Rouen:

 

De Église Saint-Maclou is gebouwd tussen 1436 en 1521. Het betreft een schoolvoorbeeld van de zogenaamde art flamboyant, ook late gotiek genoemd. Karakteristiek voor deze stijl is de omhulling van de architectonische structuur door een fijn netwerk van gehouwen ornamenten.
De westelijke gevel getuigt van originaliteit; vijf portalen zijn in een cirkelboog gerangschikt. De middelste portaal is benadrukt door de extra breedte en de enorme wimberg erboven. De centrale ingang is als enige voorzien van een gebeeldhouwd timpaan (het Laatste Oordeel). Het middenportaal en het linkerportaal zijn uitgerust met fraaie houten deuren. De versiering met bijbelse taferelen zijn halverwege de zestiende eeuw uitgesneden in renaissancestijl. De negentiende-eeuwse stenen torenspits van de vieringtoren vervangt een houten voorganger.

In vergelijking met de buitenkant is het interieur van de Saint-Maclou sober. De hoogtewerking is benadrukt door kapitelen achterwege te laten. Onder het westelijke roosvenster is een mooie orgelkast te zien met in renaissancestijl uitgevoerd houtsnijwerk. Het bevindt zich op een verhoging die wordt gedragen door marmeren zuilen. Deze zuilen worden toegeschreven aan Jean Goujon. Een mooi bewerkte laatgotische wenteltrap leidt naar de verhoging toe.

Hotels Rouen   Rouen met kinderen
Geschiedenis Rouen Kathedraal Notre-Dame Musee des Beaux-arts
Geschiedenis Rouen Kathedraal Notre-Dame Musée des Beaux-Arts
Eglise Saint-Ouen Eglise St-Maclou Overige gebouwen rouen
Église Saint-Ouen Eglise St-Maclou Overige historische gebouwen Rouen
Musea Rouen Vakwerkhuizen rouen Glas-in-lood Rouen
Musea Vakwerkhuizen en patriciërswoningen Glas-in-lood
Omgeving Rouen  

Rouen

De omgeving van Rouen

Bekende inwoners Rouen

Rouen

Normandië Gezinsreisgids