Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Orléans

Hotels Orleans:

Kaart Orleans
   
 

Hotels Orleans

 
Meer informatie ... Centre

Orléans is gelegen in een bocht van de Loire. De belangrijkste attractie voor kunstliefhebbers is het Musée des Beaux Arts. Dit grote museum heeft een indrukwekkende collectie oude en moderne kunst. Nadat u deze collectie heeft aanschouwt, is het mogelijk tot rust komen in één van de prachtige parken of rozentuinen. Een bezoek aan het museum kan eveneens gecombineerd worden met een wandeling langs de monumenten van de stad, een bezoek aan het Musée Historique et Archéologique of de kathedraal. De Cathédrale Sainte-Croix is een redelijk bekende kerk die vanwege zijn vormgeving vaak bediscussieerd is. Als je Orléans bezoekt kun je dit gezichtsbepalende gebouw niet links laten liggen. Het bevindt zich tegenover het Musée des Beaux Arts.detail van Hôtel Groslot te Orléans

Het centrum is in de tweede wereldoorlog zwaar verwoest. Toch zijn er nog vele oude gevels te zien. In enkele delen van de oude binnenstad is zelfs de middeleeuwse sfeer bewaard gebleven, mede dankzij restauraties.

Hôtel Groslot te Orléans

Hôtel Groslot is één van de mooiste herenhuis van Orléans. Het is gelegen aan het Place d’Étape. Het renaissancegebouw is in 1550 gebouwd in opdracht van Jacques Groslot. Rode bakstenen zijn afgewisseld met wit natuursteen. De twee hoofdingangen en de trappen er naar toe zijn geaccentueerd door decoraties. In de negentiende eeuw is het gerestaureerd en uitgebreid. Het herenhuis functioneerde vanaf 1790 tot 1982 als stadhuis. Er zijn nog vele andere oude gebouwen aanwezig, waaronder de St. –Euverte (12e eeuw) en de St. Paul ( 16e eeuw)

Place du Martroi te Orléans

De statige achttiende en negentiende-eeuwse gevels aan de Rue Royale, de Place Ste-Croix en de Place du Mortroi ademen een hele andere sfeer uit dan de middeleeuwse straatjes. De Place du Martroi is in 1855 vervaardigd door Foyatier. Het is een groot classicistisch plein waarop een ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc staat. Het bekendste gebouw dat het plein begrenst is het Pavillon de la Chancellerie (uit 1759). Het is gebouwd in opdracht van de hertog van Orléans in 1759.