Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Musée des Beaux Arts Orléans

De collectie van dit museum is afwisselend en van een zeer hoge kwaliteit, variërend van schilderijen tot autonome 3-dimensionale kunst en kunstvoorwerpen. Een groot deel van de collectie wordt gevormd door Franse kunst uit de zestiende tot en met de twintigste eeuw ( onder andere Louis Le Nain, Watteau, Chardin, Boucher, Delacroix en Courbet).

Musée des Beaux Arts en aan de rechterkant de kathedraal

De Italiaanse, Vlaamse en Nederlandse school zijn eveneens goed vertegenwoordigt. Tot de belangrijkste kunstenaars van buiten Frankrijk behoren: Correggio, Tintoretto, Carraci, Velázquez, Van Dyck en Ruysdael.

Er zijn ook werken aanwezig van belangrijke kunstenaars uit het eind van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, zoals Boudin, Gauguin, Denis, Kupka, Picasso en Soutine. De beeldencollectie is eveneens de moeite waard. Er is drie dimensionale kunst van onder meer Rodin, Bourdelle, Maillol en Zadkine. Hedendaagse kunstwerken zijn eveneens in de collectie opgenomen. Het museum bevindt zich sinds 1984 in een gebouw van Langlois.

Kaart Orleans
   
 

Hotels Orleans

 
Meer informatie ... Centre