Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Westfälische Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte Münster

Kaart Munster
   
   

Het Westfälische Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte heeft een interessante collectie beeldende kunst vanaf de middeleeuwen tot heden. De romaanse en gotische kunstwerken zijn hoofdzakelijk uit de regio afkomstig. Het betreft een afwisselende verzameling beelden, schilderijen, glas in lood ramen en smeedwerk. Een schilderij van Konrad von Soest (1370-1422) behoort tot de hoogtepunten.

Lucas Cranach (1472-1553) is de bekendste kunstenaar uit de renaissance van wie men werk bezit. Opvallend goed vertegenwoordigd met betrekking tot de barok zijn de Nederlandse meesters, zoals, Gerard Ter Borch (1617-1681), Gerard Dou ( 1613-1675) en Adriaen van Ostade (1616-1685).

Het Westfälische Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte te Münster

Indrukwekkend is de verzameling schilderijen uit de periode 1900-1945. Deze werken geven een goed beeld van de ontwikkelingen in de beeldende kunst a.d.h.v. kunstenaars die wereldwijd bekend zijn, zoals Edvard Munch, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Jean Arp, Max Ernst, Max Beckmann en Otto Dix.

Het Duitse expressionisme is opvallend goed vertegenwoordigd. Er zijn werken van de belangrijkste kunstenaars van Die Brücke ( Kirchner, Heckel, Otto Mueller, Schmidt-Rottluff en Pechstein). Ook zijn er veel schilderijen van Der Blaue Reiter te zien ( Kandinsky, Franz Marc, Auguste Macke, Jawlensky ).

Het Westfälische Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte te Münster

Kunst na 1945 is vertegenwoordigd door enkele gerespecteerde kunstenaars, waaronder Frank Stella, Morris Louis, Josef Albers en Antonio Tàpies. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Kaart Munster