Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Marburg

Hotels Marburg : Hotels Marburg / Expedia hotels

Kaart Marburg
   
   

Marburg ( 50.000 inwoners) ligt aan de rechteroever van de Lahn. Het bergstadje heeft een sfeervol historische centrum. Veel vakwerkhuizen zijn gebouwd in de zestiende eeuw. Steile straatjes, trapjes en een lift overbruggen het hoogteverschil tussen het boven- en benedendeel van de stad.

Marburg heeft een historisch centrum met vele authentieke bouwwerken

Het slot en de Elisabethkirche zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Marburg. De Marienkirche is net als de Elisabethkirche in opdracht van de Duitse Orde gebouwd in de dertiende eeuw. In het interieur zijn interessante fresco’s te zien en vier grafmonumenten van Hessische vorsten. De kerk heeft ook een gotisch knekelhuis.

Gedeelte van het marktplein met het raadhuis in het midden

Het marktplein is begrensd door historische vakwerkhuizen uit de veertiende tot en met de zeventiende eeuw. Het oudste huis, het Steinhaus op nummer achttien, dateert uit 1318. Op nummer negentien staat een charmant vakwerkhuis uit de zestiende eeuw. Het Rathaus uit circa 1520 is de blikvanger van de Oberne Markt. Rondom de markt zijn veel sfeervolle steegjes waar het aangenaam slenteren is. Ook zijn daar voldoende gelegenheden voor eten, drinken en winkelen.

In het pittoreske Marburg zijn veel terrasjes op mooie locaties te vinden

De universiteit draagt bij aan een levendige atmosfeer. De universiteit is in 1527 gesticht en aanvankelijk in het middeleeuwse dominicanenklooster ondergebracht. In 1878 is een nieuw gebouw geopend op dezelfde plek. De kloosterkerk uit ca. 1300 is behouden en geïntrigeerd in het nieuwe universiteitsgebouw.

De universiteitskerk