5* hotels Keulen:

Hotel im Wasserturm

Hilton Cologne

Excelsior hotel Ernst

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Keulen

Hotels Keulen: Ibis Mercure Novotel Sofitel (Beste prijs garantie) / Hotels Keulen

Kaart Keulen
 
 

Keulen is op cultureel vlak een van de interessantste steden van Duitsland. Het heeft twee museums die in hun soort genomen tot de belangrijkste van Europa behoren. Het betreft het Wallraf-Richartz-Museum en het museum Ludwig. Het eerst genoemde museum heeft een zeer brede en gerenomeerde collectie beeldende kunst. Het Museum Ludwig heeft hoofdzakelijk twintigste eeuwse kunst.

Voor Nederland en Belgie is Keulen een zeer goede plaats voor een weekendje weg. Het heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur en heeft veel bezienswaardigheden. Een hotelopvernachting in een van de vele hotels in Keulen hoeft niet duur te zijn. De hotels zijn over het algemeen zeer netjes en goed onderhouden.

Keulen is naast de hier bovengenoemde museum zeer bekend omwille van de vele belangrijke kerken die hier gebouwd zijn. Op de Gotische dom na zijn de allerbelangrijkste kerken Romaanse gebouwen. In de elfde eeuw was Keulen een van Europa's allerbelangrijkste richtinggevende steden op het gebied van kerkelijke bouwkunst. De belangrijkste Romaanse kerken staan op loopafstand van elkaar. Het is aan liefhebbers aan te raden om een dagdeel uit te trekken om de beschreven kerken te bezichtigen. Het is een flinke wandeling die u vanuit het centrum kunt starten. Keulen heeft zo veel te bieden dat je er gemakkelijk een paar dagen kan verblijven zonder je te vervelen. Ondanks de grote van de stad is het ook gemoedelijk. In het bureau voor toeristische informatie hebben ze Nederlandstalige informatieboekjes en als u geluk hebt kunt u zelfs in het Nederlands geholpen worden.