Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Kassel

Hotels Kassel :Ibis Kassel (Beste prijs garantie) / Hotels Kassel

geschiedenis kassel
schloss wilhelmshohe
schlosspark kassel
neues galerie kassel
karlsaue
diverse bezienswaardigheden kassel
omgeving kassel
Kaart Kassel
kassel
 
hessen
 

Kassel is de regionale hoofdstad van Noord-Hessen. De stad vormt het culturele, wetenschappelijke (universiteit) en zakelijke centrum van de regio. Deze schitterend gelegen stad is ook interessant voor toeristen. De belangrijkste bezienswaardigheden vormen het park Wilhelmshöhe en de kunstcollectie in Schloss Wilhelmhöhe. Deze attracties bevinden zich in het natuurschoon aan de rand van de stad. Een tram verbindt het park met het stadscentrum. Aangezien de belangrijkste bezienswaardigheden in het groene gebied buiten de stad liggen is een verblijf in dit gebied voor uw weekendje weg of vakantie even strategisch als een hotel in het centrum.

park wilhelmshohe kassel

Park Wilhelmhöhe te Kassel.

De prachtige ligging in het dal van de Fulda en de mooie grote parken dragen bij aan een aangenaam verblijf. Eveneens is Kassel een levendige stad met veel musea en talrijke evenementen. In de zomermaanden vinden verschillende muziekuitvoeringen plaats in het park Wilhelmshöhe en in de herfst de Kasseler Musiktage. Wereldberoemd is de vijfjaarlijkse Documenta. Liefhebbers van hedendaagse kunst trekken van heinde en ver naar deze beroemde kunsttentoonstelling. Aan de beroemde Documenta herinneren verschillende kunstwerken in het stadscentrum. Hiertoe behoort het veel bediscussieerde Vertical earth kilometre van Walter de Maria in de Zwehrenturm en de kolossale hamer van Claes Oldenburg (dicht bij de noordelijke ingang van Karlsaue). Vooral in de Neue Galerie zijn vele kunstwerken te vinden die zijn ontstaan naar aanleiding van de Documenta. Eveneens is er moderne architectuur gerealiseerd voor deze gebeurtenis, waaronder de Documenta-Halle.

park karlsaue barok

Ten zuidoosten van het centrum ligt het barokke park Karlsaue

In Kassel zijn weinig historische gebouwen behouden. Tot de interessantste overgeleverde oude gebouwen behoort het Ottoneum, de Martinskirche en de Brüderkirche (zie diversen). De aanwezigheid van wapenindustrie heeft de aanleiding gevormd tot de bijzondere zware verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Herbouw heeft grotendeels plaats gevonden in de zakelijke stijl van de jaren vijftig. De Treppenstrasse, de winkelpromenade, is een goed voorbeeld van deze sobere en fantasieloze stijl.

raadhuis kassel

Het raadhuis met daarin het toeristenbureau

Sinds 1983 is Kassel een kuuroord door het aanboren van een warmwaterbron. De Kurhessen Therme grenst aan de oostelijke stadsrand en de groene omgeving die overgaat in het park Wilhelmshöhe. Het Kurhaus is in Japanse stijl ingericht en voorzien van zwembaden, sauna’s, solaria en een groot recreatieterrein.Ten westen van Kassel ligt het bijzonder mooie Waldecker Land (natuurgebied).

kassel

Kassel gezien vanaf Wilhelmshöhe