Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Hildesheim

Hotels Hildesheim :Ibis Mercure Novotel Hildesheim (Beste prijs garantie)
Kaart Hildesheim
   
 

hotels Hildesheim

 

Hildesheim dankt zijn bekendheid aan zijn kerken. In de stad zijn vijf romaanse kerken te zien. De dom en de Michaeliskirche staan op de UNESCO- werelderfgoedlijst. In de dom bevinden zich enkele schitterende Ottoonse kunstwerken. Er zijn nog vele andere minder bekende kerken in de stad waaronder de Kreuzkirche (romaans en barok), de Andreaskirche (gotisch), de Mauritiuskirche (romaans) en de Godehardikirche (romaans en barok). De kerken hebben evenals de overige architectuur ernstig geleden onder de Tweede Wereldoorlog. Vele gebouwen uit het roemrijke verleden van de stad zijn zorgvuldig gereconstrueerd.

Michaelskirche

In de buurt van de St. Godehard bevinden zich meerdere vakwerkhuizen die geen of nauwelijks schade ondervonden door bombardementen. Hier bevindt zich het Wernersche haus. Het is één van de mooiste vakwerkhuizen van Hildesheim. In de nabije omgeving bevindt zich ook een restant van de oude vesting, de Kehrwiederturm (1465). Een route langst de hoogtepunten van de stad is gemarkeerd via witte rozen in de bestrating.

Oude vakwerkhuizen met op de hoek het Wernersche haus

De marktplatz is eveneens zorgvuldig gereconstrueerd. De situatie voor de bombardementen is zoveel mogelijk wordt benaderd. Op de marktplatz van Hildesheim bleef enkel de fontein overeind. Een zeer bekend gebouw dat de markt omzoomt is het Knochenhaueramthaus (beenhouwerhuis). Het stamt oorspronkelijk uit 1529 en diende als zetel voor het slagersgilde. De gevel van dit immense vakwerkhuis is rijkelijk versierd met houtsnijwerk. Bovenin bevindt zich het stadsmuseum. De onderste verdieping wordt, evenals de meeste andere gebouwen die aan het marktplein grenzen, door de horeca geëxploiteerd. Aan de overkant bevindt zich het voormalige gotische stadhuis.

de fontein op de marktplatz

De stad is niet alleen interessant voor liefhebbers van middeleeuwse kunst en architectuur. Ook uit de oudheid zijn er belangrijke vondsten te zien. In het Roemer-Pelizaeus-Museum is namelijk een zeer belangrijke collectie archeologische vondsten te aanschouwen. Het museum geniet internationale faam dankzij de collectie Egyptische kunstobjecten.