Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Hannover

Hotels Hannover: Ibis Mercure Novotel Hannover (Beste prijs garantie) / Hotels Hannover

Kaart Hannover
   
   

Hannover (ca 520.000 inwoners) is voor cultuurliefhebbers vooral interessant door zijn musea. Het Sprengel-Museum en het Landesmuseum beschikken over de belangrijkste collecties beeldende kunst van de stad.

Hannover

Het is aangenaam om in het centrum te wandelen. Een rode lijn (Roter Faden) loopt langst meer dan dertig bezienswaardigheden. Als u alle bezienswaardigheden op deze vier kilometer lange route wilt zien heeft u daar zekert twee dagen voor nodig.

Langs de oever van de Leine is het fijn lopen door het water, interessante architectuur en beelden

Ten zuiden van het station bevinden zich winkelstraten en uitgaansgelegenheden in een autovrij gebied. Zomers vinden we eveneens terrasjes in de straten rondom de markt. Op de markt staan enkele mooie reconstructies van gevels die kenmerkend zijn voor de Noord-Duitse bakstenen gotiek. Het Alte Rathaus en de marktkirche St. Georg und St. Jacobus zijn eveneens goede voorbeelden van deze streeksgebonden variant op de gotiek. Typerend is de rode baksteen die zelfs in de zuilen van de kerk terugkomen. Het schip van de kerk is veertiende-eeuws. Het altaar is eveneens gotisch. Het is gegraveerd door de befaamde kopergraveur en schilder Martin Schongauer (stierf in 1491).

Interieur van de marktkirche St. Georg und St. Jacobusin Hannover

Hannover heeft veel van veel water en groen. Zeer bekend zijn de tuinen van Herrenhäuser Gärten. Het betreft vier door een lindelaan verbonden tuinen. De belangrijkste tuin is de Grosser Garten. Deze tuin stamt uit 1666, maar nog voor het einde van de zeventiende eeuw werd de tuin prestigieus hervormd door de hertogelijke familie. Het strakke geometrische ontwerp is kenmerkend voor de zeventiende eeuw. Het openluchttheater wordt in de zomer nog altijd gebruikt. Het slot is in de Tweede Wereldoorlog verwoest. De tuinen liggen in het noordwesten van de stad en zijn per metro te bereiken. Opmerkelijk is dat één van de grotten ontworpen is door Niki de Saint Phalle. Er zijn ook beelden van haar te zien in de stad en in het Sprengel Museum

Neues Rathaus te Hannover

Het Sprengel-Museum bevindt zich op loopafstand van het centrum en vlakbij de Maschee. Dit grote kunstmatige meer vormt een geliefd recreatiegebied. In het Maschpark aan een kleiner meer is het Neues Rathaus gelegen. Dit imposante gebouw is tussen 1901 en 1913 gebouwd. De buitenkant is in een conservatieve stijl vormgegeven en geïnspireerd door een barok kasteel. De binnenkant is echter in een destijds moderne Jugendstil vormgegeven. Ferdinand Hodler schilderde voor de raadzaal een groot werk getiteld Einigkeit . Het handelt over de komst van het protestantisme in Hannover in 1533. Het zicht vanuit de koepel is schitterend. Een ander opvallend gebouw is het classicistische Opernhaus uit 1845-1857. Het is ontworpen door George Ludwig Friedrich Laves. Hij heeft ook het zeventiende-eeuwse Leineschloss herbouwd tussen 1817 en 1842. De residentie aan de Leine is weer opnieuw herbouwd na de Tweede Wereldoorlog.