Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Gent

Hotels Gent:

Graslei
SMAK
st Niklaas kerk
Kaart Gent
Gent
 

Weekendje Gent

Gent, de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen, ligt aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie. In het centrum vormen grachten, bruggen en historische gebouwen een sfeervol samenspel. Natuurlijk komen veel toeristen hier op af. Dankzij Gentenaren en studenten (o.a. een grote universiteit en kunstacademie) ervaar je het mooie stadcentrum niet als een historisch decor. Daarvoor is deze stad te levendig en zijn haar Bourgondische inwoners te eigenzinnig!

GEnt

Gent heeft bijzonder veel beschermde monumenten. Tot de meest spraakmakende historische gebouwen in het centrum behoren het Belfort en Lakenhalle, het stadhuis, de St.-Baafskathedraal (biedt onderdak aan het Lam Gods-retabel van Jan Van Eyck), de St.Niklaaskerk en kasteel Gravensteen. De Graslei is een adembenemende aaneenschakeling van historische gebouwen. Gent telt ook drie Begijnhoven (Groot Begijnhof St.-Elisabeth, Klein Begijnhof en Groot Begijnhof St.-Amandsberg; de laatste twee staan samen met anderen genoteerd op Werelderfgoedlijst).

Een weekendje Gent is niet alleen aantrekkelijk vanwege historische bouwwerken. Spraakmakend zijn ook de drie grote musea, namelijk het Museum voor Schone Kunsten, het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst en het Oudheidkundig Museum van de Bijloke. Het Museum voor Sierkunst en Vormgeving is ook interessant (vooral de art nouveau collectie).

Als festivalstad geniet Gent eveneens grote reputatie. Zeer bekend zijn de Gentse Feesten ( tweede helft van juli).  Wie dan wil overnachten in een hotel of appartement kan het beste ruim van te voren een accommodatie boeken. Andere Gentse festivals zijn het Vooruit Geluid Festival (in het voorjaar, wereldmuziek), het Victoriafestival (in het voorjaar, experimenteel theater) en het Internationaal Filmfestival ( in oktober).

Hotels in Gent

In Gent zijn veel luxueuze hotels in historische panden gerealiseerd. Daartoe behoren B&B de Waterzooi (gevestigd in een herenhuis uit 1713), B&B Engelen aan de Waterkant en Chambres d’hôtes ‘Hôtel Verhaegen’ (gevestigd in een achttiende-eeuws woonhuis met aangename tuin). Deze hotels zijn uitstekend geschikt voor een romantisch weekendje weg, maar niet voor wie op zoek is naar een goedkope hotelkamer. Voor het zoeken en boeken van hotelkamers in de prijsklasse van uw keuze kunt u terecht bij Booking.com en Weekendje weg.nl.

 

 

Hotels Belgie

Hotels boeken en toeristische informatie België

Op de Hotels België-Pagina van Europa-Hotels vindt u meer informatie over werelderfgoederen, badplaatsen, natuurschoon en bezienswaardige steden en kunt u een hotel boeken.