Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Diversen Gent

Hotels Belgie

Hotels boeken en toeristische informatie België

Op de Hotels België-Pagina van Europa-Hotels vindt u meer informatie over werelderfgoederen, badplaatsen, natuurschoon en bezienswaardige steden en kunt u een hotel boeken.

De bron der geknielden van George Minne

Dit beeld bevindt zich voor het belfort. Het is een vroeg werk van de Latemse kunstenaar George Minne. Deze bron, die is voorzien van kwetsbare naakte jongelingen, vormt het bekendste werk uit zijn oeuvre. Zijn menselijke gestaltes zijn zoals gewoonlijk slank en vergeestelijkt. George Minne was naast beeldhouwer ook graficus.

Huis van Alijn

Het Huis van Alijn is een museum waarin het Vlaamse culturele erfgoed, een soort volkskundig, wordt belicht. Het museum wordt op kunsttrip vermeld omwille van het monument waarin het is ondergebracht. Het betreft huizen en een laat-gotische kapel die zijn opgetrokken rondom een binnenplein. De gebouwen hebben oorspronkelijk gediend als onderkomen voor de minderbedeelden en als plaats waar de werken van barmhartigheid werden beoefend. De stichtingsakte van het Kinderen Alijngodshuis stamt uit 1363, de gebouwen zijn gedurende de eeuwen verbouwd, uitgebreid en gerestaureerd. De kapel stamt uit 1534. In het begin van de zestiende eeuw zijn er enkele huisjes toegevoegd terwijl de oudere werden gestaureerd.

huis van alijn

 

Graslei
SMAK
st Niklaas kerk
Kaart Gent
Gent