Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Wilhelm-Lehmbruck-Museum Duisburg

Dit museum heeft zijn naam te danken aan de beeldhouwer Lehmbruck (1881-1919). Het museum beschikt over een grote collectie beelden van deze veel te jong gestorven kunstenaar. Kenmerkend voor zijn oeuvre zijn langgerekte breekbare mensfiguren die een introverte en vergeestelijkte sfeer uitademen. De naam van het museum doet niet vermoeden dat er veel werken te zien van vele bekendere kunstenaars.

Wilhelm Lehmbruck; zittende jongeling, 1916-17

De kunstcollectie is van een zeer goede kwaliteit. Opvallend is het grote aantal beeldhouwwerken. Liefhebbers van de driedimensionale kunst uit de twintigste eeuw kunnen hier hun hart ophalen. Er is werk te zien van Arp, Beckmann, Beuys, Brancusi, Calder, Christo, Dali, Ernst, Giacometti, Hanson, Kirchner, Kokoscha, Magritte, Moore, Picasso, Serra, Tinguely en vele andere beroemde kunstenaars.

Het Wilhelm- Lehmbruck-museum

Het museum is tussen 1959 en 1964 gebouwd. Het is een ontwerp van de zoon van de beeldhouwer, Manfred Lehmbruck. Tussen 1985 en 1987 is het museum vergroot door Manfred Lehmbruck en Klaus Hänsch. Het museum is niet alleen bekend omwille van zijn collectie, maar ook door de architectuur zelf. De architectuur draagt bij aan een goede presentatie van de kunstwerken en bewerkstelligd een mooie interactie tussen binnen en buiten. Het is gelegen in een aangenaam park waarin beelden opgesteld staan van bekende kunstenaars.

Kaart Duisburg