Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Campings in de buurt van Dijon

Wanneer u plannen heeft om culturele bezienswaardigheden te bekijken in de buurt van Dijon, dan is het natuurlijk fijn om te weten dat er campings in de buurt zijn waar u kunt verblijven. U kunt dan enerzijds genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft op het gebied historie en cultuur en anderzijds heeft u een prima plek om te overnachten.

dijon

Bijzondere kenmerken van Dijon

Dijon zelf is een prachtige stad om een aantal dagen in door te brengen. In 1.015 na Christus is van Dijon een hertogdom gemaakt door Robert de Vrome. Zeker in de 17e en 18e eeuw zijn er veel mooie huizen gebouwd door rijke zakenlieden. Deze kunt u onder andere terug vinden in de Rue Verrerie. Ook de markt in Dijon is de moeite waard om te bezoeken. En wat dacht u van een heerlijk hapje eten in de vele restaurants van Dijon?

Mooie campings vlakbij Dijon

U kunt bijvoorbeeld een plekje reserveren op camping Le Val de Bonnal. De camping ligt op een prachtig landgoed van wel 150 hectare groot. De camping ligt langs de rivier Ognon. De camping is tevens een ideale plek voor watersporters. Het is namelijk mogelijk om te zwemmen, surfen en waterskiën. De camping is daarnaast voorzien van een zwembad, waarmee het een prima camping is voor het gehele gezin. Binnen een kort tijdsbestek bent u in een schitterende stad zoals Besançon.

Een andere prachtige camping waar u kunt verblijven is Camping Municipal les Treilles. Het is een mooie rustige camping en ligt dichtbij Canal van Bourgogne. De plaatsen zijn ruim van opzet en u kunt er ontspannen een potje tennis spelen na een cultureel dagje in Dijon. Natuurlijk biedt de omgeving volop mogelijkheden om er op uit te trekken en diverse bezienswaardigheden te bekijken.

Camping dijon

Tips voor tijdens het kamperen in Dijon

Er zijn een aantal zaken die u niet moet vergeten wanneer u gaat kamperen in Dijon. Het voorkomt frustratie tijdens het kamperen! Tijdens de route naar Dijon is het handig om bepaalde belangrijke locaties op te slaan in uw smartphone of navigatiesysteem. U hoeft zich dan tijdens het autorijden niet druk te maken om zaken die u beter had kunnen voorbereiden. Zorg dat u ook altijd een zaklamp bij u heeft tijdens uw verblijf op de camping. Dan kunt u in de nacht zonder problemen de weg naar het toilet vinden.

Kaarrt dijon
Campings Dijon
Meer informatie over ... Bourgondië / Franche-Comté