Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Op de plaats van deze kerk zou al sinds de negende eeuw een christelijk bouwwerk hebben gestaan. De hoge massieve toren van de huidige kerk dateert uit 1320. Hij is echter wel verbouwd in de negentiende eeuw. Rond 1250 ging men over tot nieuwbouw en kwam deze imposante gotische kerk tot stand. De kerk is een mooi voorbeeld van scheldegotiek. Men begon met de bouw van de westelijke gevel en de middenbeuk. Daarna werd het koor en de kooromgang vorm gegeven en pas in de veertiende en vijftiende volgden de zijbeuken en de pardijsportaal.

Het interieur van de kerk biedt onderdak aan een paar prachtige kunstwerken. De praalgraven van Karel de Stoute en zijn dochter Maria van Bourgondië zijn prachtige monumenten, uit respectievelijk 1558-1563 en 1498. In de rechterzijbeuk is een beeld van Michelangelo opgesteld. Het betreft een moeder en kind uit 1501. Er zijn slechts enkele werken uit het oeuvre van Michelangelo buiten Italië te bezichtigen.

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.

 

Begijnhof brugge
Groeningemuseum
Meer foto's Brugge
Kaart Brugge