Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Brugge

Hotels Brugge:

Begijnhof brugge
Groeningemuseum
Meer foto's Brugge
Kaart Brugge
 

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Door de vele kanalen en bruggen wordt Brugge ook ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Dit terwijl de Brugse stadsgeschiedenis indrukwekkende episoden kent en dus niet hoeft te teren op de glorie van andere steden. In de veertiende en vijftiende eeuw heeft Hanzestad zelfs het culturele en economische centrum van noordwest Europa gevormd.

Het middeleeuwse stratenpatroon, diverse gotische gebouwen, kronkelende reien (grachten) en stadswallen herinneren aan de tijd waarin Brugge naast welvarend ook zeer invloedrijk is geweest. Tot de hoogtepunten onder de historische bouwwerken behoren het Belfort en Hallen, het Begijnhof en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. In het Groeningemuseum (ook Stedelijk Museum voor Schone Kunsten genoemd) zijn schilderijen van Jan van Eyck en Hans Memling te zien. Beiden leidden in de vijftiende eeuw een atelier in Brugge. Het St.- Janshospitaal herbergt diverse Vlaamse primitieven van Memling, waardoor het ook wel het Memlingmuseum wordt genoemd. De Brugse bezienswaardigheden trekken toeristen uit de hele wereld aan. Dit heeft geleid tot een groot aanbod aan hotels en horeca gelegenheden. Sinds 2000 staat het stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Brugge en haar belangrijkste bezienswaardigheden bezichtigen kan gemakkelijk tijdens een lang weekendje weg. Via Bookings.com, Weekendjeweg.nl en Accor kunt u een hotel boeken. Zeer charmant is overnachten in een historisch pand, zoals Kempinsky Hotel Dukes Palace ( exclusief) of B & B Den Witten Leeuw (betaalbaar). Het aanbod aan hotels in Brugge is zeer breed en ook in de goedkope prijskassen is voldoende te vinden. Een hotel binnen het historische centrum heeft diverse voordelen. De ligging is nogal snel schilderachtig en Brugge kan te voet verkend worden.

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.