Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Belfort en Hallen Brugge

Een Belfort is een middeleeuwse wachttoren voorzien van een stormklok. Zo'n bouwwerk was in Vlaamse steden gewoonlijk verbonden met de Hallen, vandaar ook halletoren genoemd. Een hal is een overdekte marktplaats of beurs. Dergelijke bouwwerken konden niet indrukwekkend genoef zijn. ze symboliseerde namelijk de vrijheid en zelfstandigheid van de stad en waren een teken van stedelijk macht en rijkdom. De bouw aan de hallen en het belfort begon gelijktijdig. De hallen zijn uitgebreid in de 14e en de 16e eeuw. Ze zijn gegroepeerd rond een vierkante binnenplaats.

Het belfort van Brugge is 83 meter hoog. De toren is rond 1300 gebouwd ter vervanging van een houten. In de 14e zijn de hoektorens er aangebouwd. De toren is in 1483-1487 verhoogd met een achthoekig deel. Een houten spits heeft gedurende eeuwen de toren bekroond. In de achttiende eeuw was het laatste exemplaar vernield. In 1822 werd de toren met een kroonlijst afgewerkt. Wanneer u de toren beklimt is er op de tweede verdieping een smeedijzeren traliewerk uit de dertiende eeuw te zien, waarachter de vrijheidsbrieven en het zegel worden bewaard. Richting de top komt u een zegeklok uit de zeventiende eeuw en de beiaard tegen. Tot slot wordt u klimtocht beloont met een mooi zicht op de stad.

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.

 

Begijnhof brugge
Groeningemuseum
Meer foto's Brugge
Kaart Brugge