Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Rathaus Bremen

Het stadhuis is in 1405-1410 in gotische stijl uitgevoerd. Enkele beelden van het exterieur, waaronder beeltenissen van Karel de Grote en zeven keurvorsten (friezen aan de marktkant), vier profeten en vier wijzen zijn van gotische oorsprong.

het stadhuis (rathaus)

Het exterieur van dit aanvankelijk gotische gebouw wordt gedomineerd door een schitterende renaissance gevel die tussen 1595 en 1618 is toegevoegd. De elf arcaden aan de marktzijde maken deel uit van de renaissancistische toevoeging, evenals vele versieringen, de gevelspitsen en ramen. Horizontale lijnen domineren sindsdien deze karakteristiek façade. Het is één van de mooiste en bekendste voorbeelden van de Weser-renaissance in noord Duitsland.De renaissance gevel is ontworpen door Lüder von Bentheim.

Stadhuis: Grosse Halle

Er worden rondleidingen gegeven in het raadhuis. De zalen zijn mooi gedecoreerd. De meest imponerende ruimten is de Grosse Halle. In deze ruimte werd beleid gemaakt en werden belangrijke bezoekers officieel ontvangen. Voorname gasten werden verwelkomd door miniatuurbootjes die ter ere van het bezoek buskruit afschoten. Deze traditie ging gewoonlijk gepaard met een hoop roet. Nadat het buskruit vele gebroken ramen en andere schade aanrichtte hield deze traditie op. Deze eeuwenoude scheepsminiaturen hangen nog steeds aan het plafond. Het houten plafond is opgehangen aan de constructie. De renaissancistische wenteltrap behoort tot de interessantste onderdelen van het interieur.

Kaart Bremen