Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Geschiedkundige musea Bonn

Bonn is uitgerust met veel musea. Hieronder volgt een opsomming van de bekendste geschiedkundige musea in Bonn.

Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland

Dit historische museum brengt de Duitse geschiedenis vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot leven. Dit tijdsbestek wordt vanuit allerlei verschillende perspectieven belicht zoals het alledaagse leven, maar ook de sociale -, politieke - en economische situatie. Er is gebruik gemaakt van foto’s, documenten, persberichten en multimedia-apparaten om aspecten uit de recente geschiedenis te belichten. Tot de interessantste expositiestukken behoren de spoorweg-salonwagen van de Bondskanselier, origineel meubilair uit de Bundestag, een authentieke bioscoop uit de jaren vijftig en delen van de Berlijnse muur. De foto’s van gebombardeerde Duitse steden zijn aangrijpend. In de museumtuin is historisch speelgoed voor kinderen te vinden.

Haus der Geschichte Bonn

Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Haus der Geschichte

Rheinisches Landesmuseum

Aan de hand van verschillende thema’s wordt de geschiedenis van het Rheinland belicht. Het tijdsbestek is zeer ruim. Het Stenen Tijdperk tot het recente verleden komt aan bod. Religieuze kunst van Romeinen en Christenen is bijvoorbeeld tentoongesteld in het kader van het thema ‘van meergodendom naar christendom’.

Rheinisches Landesmuseum Bonn

Middeleeuwse reliëfs in het Rheinisches Landesmuseum in Bonn.

Veel museumstukken in het streekmuseum zijn interessant. Ze zijn ook gevarieerd; van archeologische vondsten(Prehistorische, Romeinse en Frankische) en middeleeuwse voorwerpen tot moderne kunst. Tot de topstukken behoort een 50.000 jaar oude schedel van een Neanderthaler die gevonden is in de omgeving van Düsseldorf. Het museum is voorzien van diverse ruimten waar kinderen kunnen spelen dat ze in een andere tijd leven. Het Rheinisches Landesmuseum is gevestigd in een origineel gebouw uit het laatste decennia van de twintigste eeuw, waarin beton, hout en glas de boventoon voeren.

Voor meer informatie kunt u terecht op: Rheinisches Landesmuseum

Deutsches Museum Bonn

Het Deutsche Museum Bonn handelt over belangrijk onderzoek en de technologische vooruitgang in Duitsland sinds 1945. Aan bod komen ondermeer hedendaagse wetenschap, het werk van Nobelprijswinnaars, de eerste deeltjesversneller en vele anderen zaken.

Voor meer informatie kunt u terecht op: Deutsches Museum Bonn

 
Gescvhiedenis Bonn
Bezienswaardigheden Bonn
Kunstmuseum Bonn
KAH
Geschiedkundige musea Bonn
poppelsdorf
Koningswinter
Siegburg
Bonn