Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Autun

Hotels Autun:

 

 
kaart Autun
 
   

Kunsttrip Vakantiehuizen Bourgondië

Autun bevindt zich in een landelijke omgeving. Ten westen van de stad is het landschap vrij vlak terwijl het zuiden begrensd wordt door beboste heuvels.
De stad is met name bekend door de kathedraal St.-Lazare. Deze kerk is wereldberoemd dankzij schitterende beeldhouwwerk uit de twaalfde eeuw.

Beeldhouwwerk aan de westgevel van de kathedraal St.-Lazare

Meerder monumenten houden de herinnering aan het Romeinse verleden van de stad levendig (zie geschiedenis en Romeinse monumenten). In Autun zijn er ook verschillende indrukwekkende huizen te zien uit de vijftiende eeuw tot de negentiende eeuw. Het is aangenaam wandelen langs de monumenten uit de loop der eeuwen.

Één van de vele pittoreske gebouwen in Autun

In de musea kunt u met name objecten uit de oudheid en de middeleeuwen bewonderen. Het Musée Rolin is het belangrijkste museum van de stad. In dit museum zijn o.a. Gallo-Romeinse en middeleeuwse beeldhouwwerken te zien. Wie nog tijd over heeft kan het Musée Lapidaire bezichtigen. Het is gevestigd in een kapel dat onderdeel uitmaakte van een twaalfde-eeuws ziekenhuis. In de kapel is een fresco te zien en Gallo-Romeinse en middeleeuwse voorwerpen. Een deel van de collectie is ondergebracht in galerijen die een tuin omsluiten.