5* Radisson hotel Antwerpen

 

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Antwerpen

Hotels Antwerpen:

 

Kaart Antwerpen

Inleiding

Antwerpen is een schitterende stad die binnen de Benelux op het gebied van kunst en cultuur een bijzondere plaats inneemt. Het centrum kent zeer veel musea en heeft ook op het gebied van architectuur heel veel te bieden. Het belangrijkste museum voor beeldende kunst is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Tot de architectonische hoogtepunten behoort de kathedraal. De meeste bezienswaardigheden zijn gelegen in het centrum dat te voet is te doorkruisen. Het is dus logisch dat Antwerpen zeer geliefd is onder de toeristen. Bovendien kan de vermoeide toerist op meerdere plaatsen genieten van een terrasje met pittoresk uitzicht.
De stad is echter niet alleen belangrijk omwille van zijn bezienswaardigheden. De Antwerpse haven kan gerust een wereldhaven genoemd worden. Ook op het gebied van diamant handel en nijverheid speelt Antwerpen een mondiale rol.


Rubens

De beroemdste zoon van Antwerpen is ongetwijfeld Pieter Paul Rubens. De kunstschilder-diplomaat is dan ook op velerlei wijzen aanwezig in zijn stad. Zijn standbeeld prijkt op de Groenplaats. Zijn werken kan u bezichtigen in talrijke kerken en musea. Het Rubenshuis op de Wapper, waar de schilder woonde en werkte, ademt nog steeds de grandeur uit van de hoogtijdagen van de Antwerpse barok. In dit museum beleeft u, dankzij de meubels, kunstvoorwerpen en werken uit de privé-collectie van de meester, echt de tijd van Rubens opnieuw. Ook in het fraai gerestaureerde Rockoxhuis is Rubens, samen met Jordaens, Matsys en Van Dyck uitgebreid aanwezig.

Musea

Antwerpen is ook een paradijs voor de museumliefhebber. Het Museum voor Schone Kunsten op het Zuid herbergt meer dan duizend werken van de oudere schilders, ook van de Vlaamse Primitieven. Daarnaast kan u er genieten van ruim 1.500 meer recente werken. Natuurlijk bevindt zich hier ook de mooiste en grootste verzameling ter wereld van Antwerpens grootmeester Rubens. Het Museum voor Hedendaagse Kunst, kortweg MUHKA bezit een collectie van hoofdzakelijk Belgische kunst vanaf de jaren zeventig.

Het Nationaal Scheepvaartmuseum is ondergebracht in het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen. Een indrukwekkende reeks scheepsmodellen en een openluchtafdeling met echte schepen maken dit museum tot een van de boeiendste van de stad.

Het Museum Mayer van den Bergh is gewijd aan schone én toegepaste kunsten, vooral uit de 14de tot de 16de eeuw. Naast schilderijen en beeldhouwwerken vindt u er een unieke collectie wandtapijten en meubilair.

Kerken

Antwerpen bezit ook aan schat aan kerken. De Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal vlakbij de Grote Markt is de grootste en hoogste gotische kerk van de Nederlanden. In de zeven beuken prijken ook enkele beroemde meesterwerken van Rubens. Maar ook de glas-in-loodramen, de grafmonumenten en het beeldhouwwerk maken een bezoek meer dan de moeite waard.

De Sint-Pauluskerk in de volkse buurt in het Noorden bezit eveneens een merkwaardige collectie schilderijen, niet alleen van Rubens, maar ook van Jordaens en Van Dyck. De Sint-Carolus-Borromeuskerk aan het Hendrik Conscienceplein is met haar opmerkelijke voorgevel een pareltje van kerkelijke barokarchitectuur.

In de Sint-Jacobskerk, in de gelijknamige straat, ligt Rubens begraven. Het hoeft geen betoog dat ook dit gebedshuis een indrukwekkende schat aan barok beeldhouw- en schilderwerk bevat.

Hotels Antwerpen

Antwerpen is een stad die je moet beleven. In Antwerpen zijn voldoende hotels te vionden van waaruit je uitgerust op de ontdekkingstocht kunt beginnen. Via Trivago kunt vindt u op een snelle en eevoudigste manier een geschikt hotel tegen het voordeligste tarief. Trivago laat u direct zien welke hotel aanbiedingen er op dit moment te vinden zijn in Antwerpen.

Hotels België

Op de pagina hotels België van Europa-Hotels kunt u een hotel boeken, uw route bepalen met een kaart en via tekstlinken weer teruggaan naar alle Belgische steden op Kunsttrip.