Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

 

 

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Amiens

Hotels Amiens:

geschiedenis amiens kathedraal amiens amiens
Geschiedenis Amiens Kathedraal Amiens Amiens

Meer informatie over Amiens op

OpReisFrankrijk

Musee de Picardie Hotels Amiens Kaart Amiens

 

Amiens een stad in het Noorden van Frankrijk aan de Rivier de Somme en ten noorden van Parijs. De provincie hoofdstad van Picardie. 

Een prachtige stad met een schitterende kathedraal. Deze kathedraal in de huidige vorm is gebouwd in de korte periode van 1220 tot en met 1269.

Al sinds de middeleeuwen heeft Amiens een hechte band met het water, en telt talrijke kanalen. Lodewijk XI die in Amiens woonde na gevangene geweest te zijn van Karel de Stoute in Peronne, had de bijnaam 'Venetiƫ van het Noorden' meegegeven.

amiens

Vanaf de middeleeuwen heeft de aanwezigheid van kanalen in sterke mate bijgedragen tot de ontwikkeling van de weverij. De wijk Saint-Leu is dan ook zeer lang een bedrijvige wijk gebleven, met fabrieken en kleine arbeiderswoninkjes. Momenteel is de wijk aangelegd op negen armen van de Somme, waartussenin kleine typische en gekleurde huisjes samengeklemd zijn, evenals antiek- en nijverheidswinkels.

Jules Verne heeft een groot deel van zijn leven in Amiens gewoond.Hij treed in het huwelijk met een inwoonster van Amiens en wordt gemeenteraadslid. De meeste werken van Jules Verne worden in Amiens geschreven.

amiens