Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Luxemburg (Luxembourg)

Hotels Luxemburg:

 

Kaart Luxemburg

Luxemburg is een pittoreske stad met veel groen en riviertjes. De schitterende ligging maakt de stad bijzonder aantrekkelijk. Luxemburg is namelijk gebouwd op een rots en doorklieft met een ravijn. De oude stad wordt daardoor gescheiden van de nieuwe stad. Ze zijn met elkaar verbonden door de Pont Adolphe (foto onder). Deze 85 meter lange brug is vervaardigd tussen 1900 en 1903. In die tijd was het de langste stenen brug.

De stad Luxemburg heeft ongeveer 78000 inwoners en is de hoofdstad van het groothertogendom Luxemburg. Luxemburg neemt een belangrijke plaats in binnen Europa. Het secretariaat van het Europese parlement is er gevestigd sinds 1957. De stad werd een administratief centrum voor vele andere Europese instellingen, zoals de Europese investeringsbank, het Hof van de Europese Gemeenschappen en de Rekenkamer van de Europese Gemeenschappen.

De liefhebber van architectuur kan een stadswandeling maken langst verschillende monumenten. Een folder met een dergelijke stadswandeling kunt u krijgen op het toeristenbureau. Tot de interessantste monumenten behoren het Groothertogelijk paleis (bovenstaande foto) en de Cathédrale Notre-Dame. De mooiste kunstcollectie vindt u in het Musée national d’histoire et d’art