Kunsttrip, het begin van uw vakantie of weekendje weg

Kunsttrip inhoud kunsttrip Kaart zoeken kunsttrip informatie weekendjeweg

weekendje weg Hotels

 

 

 

 

Wat vinden anderen van uw vakantie ?

Ga naar Zoover voor het antwoord

 

Apps over reizen op jouw iPad/iPhone:

Apps reizen

 

Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte Oldenburg

Oldenburg (150.000 inwoners ) bezit meerdere musea. Het schloss, Augustum en het Prinzenpalais vormen samen het.Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte. De verschillende gebouwen bevinden zich op loopafstand van elkaar. Hun gezamenlijke collectie is de moeite van een bezoek waard.


Het Schloss

Schloss van Oldenburg: exterieur

Het Schloss fungeerde als residentie van de graven en hertogen van Oldenburg. Het Oldenburgse Huis was een invloedrijk vorstengeslacht. Enkele nakomelingen zijn onder andere koning van Denemarken, Zweden, Noorwegen en Griekenland geworden. Een enkeling zelfs keizer van Rusland. In 1918 deed de groothertog troonafstand.
Typerend voor het slot is de afwisseling van verschillende bouwstijlen. De barokke en de neoklassieke stijl overheersen. Het oudste gedeelte is de vleugel waarin de hoofdingang zich bevindt. De hoofdingang wordt benadrukt door grote zuilen, grijs natuursteen en de vierkante toren erboven. Een aantal zalen zijn in de oorspronkelijke stijl ingericht, zoals de troonzaal. In het slot zijn hoofdzakelijk de architectuur, interieurs en de collectie middeleeuwse kunst interessant. Er is echter veel meer te zien. Het centrale thema is de ontwikkeling van de cultuurgeschiedenis gedurende de eeuwen.

Schloss van Oldenburg: interieur

Augusteum

Het Augusteum is een neorenaissancegebouw waarin vooral schilderijen uit Nederland, Vlaanderen en Italië te zien zijn. Haast alle schilderijen dateren uit de zestiende tot de achttiende eeuw. Er zijn enkele werken van zeer bekende kunstenaars te zien, zoals Lucas Cranach de Oudere, Jacob Jordaens, Antonie van Dyck en Adriaan van Ostade. De meeste schilderijen zijn van (iets) minder bekende schilders. De werken zijn echter interessant en bevinden zich in een zeer goede staat.

trap van het Augustum

Das Prinzenpalais

Das Prinzenpalais

In het Prinzenpalais is de Galerie der Kunst des 19. & 20. gevestigd. Vele stromingen uit de negentiende eeuw zijn vertegenwoordigd onder andere de Romantiek, het neo-classicisme, de jugendstill, het realisme, het impressionisme en het symbolisme. De bekendste kunstenaars uit de collectie van het Prinzenpalais waren werkzaam in de eerste helft van de twintigste eeuw. Ook zijn er meerdere schilderijen van Die Brücke-kunstenaars, zoals Erich Heckel, Ernst Ludwig Kirchner, Otto Müller en Max Pechstein. Er zijn eveneens meerdere schilderijen van Paula Modersohn-Becker en andere schilders uit Worpswede te zien. Bekende beeldhouwers zijn Käthe Kollwitz, Wilhelm Lehmbruck, George Minne en Alexander Archipenko. Men bezit ook werk van August Macke, Max Beckmann en Max Ernst.

Galerie der Kunst des 19. & 20. in het Prinzenpalais

 

 

 
Copyright Kunsttrip v.o.f.

In samenwerking met:

Gezinsreisgids.nl / Europa-hotels.nl / Rome-hotels.nl / Berlijn-hotels.nl / Wenenhotels.nl