Plan uw reis naar Frankrijk via OpReisFrankrijk.nl

Vakantieplannen naar Frankrijk: check: Opreisfrankrijk.nl

 


 

 

Romeinse monumenten Autun

Autun beschikt over veel bouwwerken en voorwerpen die herinneren aan het roemrijke Gallo-Romeinse verleden. Tot de belangrijkste monumenten uit de oudheid behoren; gedeelten van de stadswallen, stadspoorten, een theater, de Temple de Janus, de Temple d’Apollon en de Pierre de Couhard. Wie een wandeling langs de Romeinse bouwwerken wil maken, moet daar ongeveer een dagdeel voor uittrekken. In het toeristenbureau kunt u een wandelroute en overige informatie bemachtigen.

Porte d’Arroux te Autun

De stadswallen behoren tot de best bewaard gebleven Gallo-Romeinse wallen uit de Romeinse tijd. Destijds waren ze voorzien van zo’n 53 torens. Vier poorten gaven toegang tot de stad. Twee poorten zijn redelijk goed bewaard gebleven, nml. de noordelijke doorgang, de Porte d’Arroux en de oostelijk gelegen Porte St. -André. Beide poorten hebben twee doorgangen voor wagens en twee voor voetgangers. De porte d’Arroux is mooier dankzij de proporties en de elegante bovengalerij die de toegangspoorten bekronen. De pilasters zijn voorzien van Corintische kapitelen. De Porte St. –André is vaak gerestaureerd, onder andere door Violet-Le-Duc. Beide poorten werden geflankeerd door twee torens. Één toren naast de Porte St. -André is bewaard gebleven. Deze toren is in de middeleeuwen verbouwd tot kerk.

Het Romeinse theater te Autun

Het theater is rond 70 na Christus gebouwd. Het is één van de grootste Romeinse theaters. De diameter meet 148 meter! Het kon plaats bieden aan 20.000 personen. De zitplaatsen zijn op een glooiend terrein aangelegd.

 
kaart Autun