Kunsttrip, het begin van uw vakantie of weekendje weg

Kunsttrip inhoud kunsttrip Kaart zoeken kunsttrip informatie weekendjeweg

weekendje weg Hotels

 

Kunstreis

 

 

 

Wat vinden anderen van uw vakantie ?

Ga naar Zoover voor het antwoord

 

Apps over reizen op jouw iPad/iPhone:

Apps reizen

 

Beleef Berlijn

Vijfdaagse kunstreis naar de Duitse hoofdstad.

Berlijn is genieten voor elke kunstliefhebber. Of u nu houdt van oude kunst of dat het u juist niet modern genoeg kan zijn, Berlijn lonkt... Hypermoderne architectuur op de Potsdamerplatz, overweldigende kunstcollecties in vele musea en hippe galleries. Berlijn bruist als het om kunst en cultuur gaat! Onder kunsthistorische begeleiding bezoekt u oude, maar ook nieuwe architectuur en kunst. Een schare van gerenomeerde architecten  heeft gebouwen ontworpen voor Berlijn. De nieuwe Nederlandse ambassade van Rem Koolhaas en het Joods Museum van Daniel Libeskind zijn slechts enkele voorbeelden.

Dag 1
We rijden per comfortabele touringcar richting het oosten. Tijdens de rit krijgt u als voorbereiding een uitgebreide beschouwing op uw bezoek aan Berlijn. In de middag bezoeken we de Duitse stad Hildesheim, waar we de beroemde kerk van St. Michael uit het begin van de 11de eeuw bezoeken. Zeer indrukwekkend zijn de bronzen deuren en de Bernwardzuil die uit dezelfde tijd stammen. Aan het eind van de middag arriveren we in Berlijn. U heeft deze eerste avond de tijd om de stad te verkennen.

berlijn

Dag 2
We maken een stadsrondrit door Berlijn langs een groot aantal architectuurhistorische hoogtepunten, zoals de Rijksdag, de Gedächtniskirche, de Brandenburger Tor en de nieuwe Potsdamer Platz. 's Middags brengen we een bezoek aan het
Pergamonmuseum, met onder andere de beroemde Poort van Isthar uit het Oude Babylon en het indrukwekkende Pergamon-altaar.

berlijn 3

Dag 3
Deze dag staat de Neue Nationalgalerie op het programma, met meesterwerken van onder andere Kokoschka, Munch en de schilders van Die Brücke. 's Middags bezoeken we de Alte Nationalgalerie, met werken van Caspar David Friedrich en andere beroemde meesters. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Facultatief kunt u deelnemen aan een excursie naar Schloss Charlottenburg en de Sammlung Bergruen, met een collectie schilderijen van onder andere Picasso en Klee.

berlijn 2

Dag 4
De ochtend staat in het teken van de indrukwekkende schilderijenverzameling in de Gemäldegalerie. In dit museum ziet u werken van onder meer Jan van Eyck, Johannes Vermeer, Caravaggio en Breughel. 's Middags kunt u Berlijn op eigen gelegenheid in gaan of deelnemen aan een facultatieve excursie naar het moderne kunstmuseum Hamburger Bahnhof.

Dag 5
De laatste dag reizen we terug naar Nederland, waar we aan het eind van de middag weer aankomen.

Overige informatie Kunstreis Berlijn

  • De kunst en belevenisreizen worden met zorg samengesteld en worden begeleid door kunsthistoricus mr. drs. Marcel Verhoeven (directeur KUNSTSTAD).
  • U reist per comfortabele touringcar, die de gehele reis ter beschikking staat.
  • De prijs voor de vijfdaagse kunstreis Berlijn is € 489,-. Deze prijs is gebaseerd op verblijf in een luxe tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
  • De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt € 160,-
  • De uitstekende viersterrenhotels zijn, geheel volgens het concept van KUNSTSTAD, gelegen in de historische centra van de kunststeden
  • Deze kunstreis is inclusief de kunsthistorische begeleiding, informatiemateriaal, rondleidingen en de entreegelden van bezienswaardigheden die op het programma staan
  • Data Kunst en Belevenisreis Berlijn: 17 - 21 mei, 26 - 30 juli, 16 - 20 augustus en 4 - 8 oktober 2006
  • Wijzigingen door KUNSTSTAD zijn voorbehouden.
  • Op de activiteiten zijn de algemene voorwaarden van KUNSTSTAD van toepassing.

U kunt direct een plaats reserveren of informatie aanvragen:

Informatie aanvragen en/of Reserveren kunstreizen

 

 

 
Copyright Kunsttrip v.o.f.

In samenwerking met:

Gezinsreisgids.nl / Europa-hotels.nl / Rome-hotels.nl / Berlijn-hotels.nl / Wenenhotels.nl