Kunsttrip, het begin van uw vakantie of weekendje weg

Kunsttrip inhoud kunsttrip Kaart zoeken kunsttrip informatie weekendjeweg

weekendje weg Hotels

 

Kunstreis

 

 

 

Wat vinden anderen van uw vakantie ?

Ga naar Zoover voor het antwoord

 

Apps over reizen op jouw iPad/iPhone:

Apps reizen

 

Kunstreis: Art Nouveau & Jugendstil in Hagen, Darmstadt, Nancy en Brussel

Dag 1. 18 april 2006

Vandaag rijdt u snel en comfortabel per touringcar richting Duitsland, waar u in de loop van de ochtend in Hagen arriveert. In deze stad zijn veel prachtige overblijfselen van de Jugendstil te bewonderen. We brengen een bezoek aan het Karl Ernst Osthaus-Museum. Dit museum heeft een interessante collectie kunst en kunstnijverheid. Het gebouw is ontworpen door de Belgische architect en kunstenaar Henry van de Velde (1863-1957). Deze ‘alleskunner’ heeft het bouwwerk in zijn geheel tot kunstwerk gemaakt door tot in de kleinste details zijn schitterende stijl door te voeren. Wie de smaak te pakken heeft van Van de Velde, zal ook genieten van Der Hohenhof, een villa ontworpen door dezelfde architect. Het huis hoort tegenwoordig bij het Karl Ernst Osthaus Museum. In de loop van de middag rijden we naar Darmstadt waar we de volgende dag de vele Jugendstil-gebouwen gaan bekijken. We overnachten in een uitstekend hotel in het centrum van de stad.

Dag 2. 19 april 2006

Darmstadt staat bekend om de kunstenaarskolonie Mathildehöhe die rond 1900 erg belangrijk was. Verder gaan we naar de Hochzeitsturm voor Groothertog Ernst Ludwig, het Ernst-Ludwig Haus en langs het Haus Behrens van architect Peter Behrens die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de architectonische kant van de Jugendstil. Een andere interessante en invloedrijke architect is Joseph Maria Olbrich. In Darmstadt zien we enkele gebouwen van deze architect die in Wenen het Secessionsgebouw ontwierp. Tot slot staat vandaag het Hessische Landesmuseum op het programma. Hier krijgt u een overzicht van het leven en werk van de kunstenaars die van 1899 tot 1914 in Darmstad hebben gewerkt.

Dag 3. 20 april 2006

Op dag drie zetten we koers naar Frankrijk, om naar Nancy te gaan.’s Middags komt u tijdens een korte stadswandeling meteen al langs de École de Nancy, een juweel in Art Nouveau-stijl. Waar in Brussel Victor Horta de meester van de Art Nouveau is, werd in Nancy de stijl binnengehaald door Émile Gallé. U kijkt uw ogen uit op de Place Stanislas, waar vele Art Nouveau-gebouwen staan. We overnachten midden in centrum van de Art Nouveaustad Nancy.

Nancy

Dag 4. 21 apirl 2006

Onder kunsthistorische begeleiding wandelt u langs historische architectuur. We komen onder anderen langs het Palais Ducal, waarin tegenwoordig het historisch museum gevestigd is. Natuurlijk lopen we over het Place Stanislas, het grote plein in Nancy vernoemd naar Stanislas Leszcynski (1682-1766), de voormalige koning van Polen die de laatste hertog van Lotharingen (Loraine) werd. Vervolgens gaan we op weg naar het Musée des Beaux-Arts, waar u vele beroemde meesterwerken kunt bewonderen.´s Middags zullen we via een mooie tocht door Lotheringen en Zuid-België in Brussel aankomen, alwaar u van een mooie avond kunt genieten.

Stripmuseum brussel

Dag 5. 22 april 2006

In Brussel maken we ´s ochtends eerst een tocht langs een aantal hoogtepunten van de Art Nouveau. We komen langs enkele woonhuizen ontworpen door Victor Horta en Paul Hankar, de grondleggers van de Art Nouveau. Zij bouwden al aan het eind van
de negentiende eeuw huizen in deze stijl. Een van de meest bijzondere bouwwerken in de Art Nouveau-stijl in Brussel is het Palais Stocklet, ontworpen door de Weense
architect Josef Hoffmann. Ook Hôtel Tassel, een project van Horta uit 1893, is zeer de moeite waard. Een bijzonder hoogtepunt is het aan Horta gewijde museum in Brussel waaraan u in de middag onder kunsthistorische begeleiding een bezoek kunt brengen.

Dag 6. 23 april 2006

De laatste dag verblijven we eveneens in Brussel. We starten de dag met een stadswandeling door het centrum. Een bijzonder gebouw in de Art Nouveaustijl is tegenwoordig het museum voor het beeldverhaal. In dit gebouw, dat neergezet is als luxe warenhuis, kunt u prachtige Art Nouveau stijlkenmerken bewonderen. In de
middag kunt u facultatief een bezoek brengen aan het Museum voor Schone Kunsten. In de loop van de middag zullen we de terugreis aanvaarden.

De Kunstreis: Art Nouveau & Jugendstil in Brussel, Nancy, Darmstadt en Hagen is met zorg samengesteld en wordt begeleid door kunsthistoricus mr. drs. Marcel Verhoeven.
De vertrekdatum van deze zesdaagse kunstreis is dinsdag 18 april 2006. U reist per comfortabele touringcar.

De prijs voor de Kunstreis: Art Nouveau & Jugendstil in Hagen, Darmstadt, Nancy en Brussel is € 559,- per persoon. Deze prijzen zijn gebaseerd op verblijf in een tweepersoonskamer.De toeslag voor éénpersoonskamer is € 149,-Natuurlijk zijn bij de prijs uitstekende viersterrenhotels in de historische centra van de kunststeden (Darmstadt, Nancy en Brussel) bij de prijs inbegrepen.Tevens is deze kunstreis inclusief de kunsthistorische begeleiding, informatiemateriaal, rondleidingen en entreegelden van
bezienswaardigheden die op het programma staan.

U kunt hier voor deze interessante kunstreis een plaats reserveren

Kunstreis: Art Nouveau & Jugendstil in Hagen, Darmstadt, Nancy en Brussel

 

 

 
Copyright Kunsttrip v.o.f.

In samenwerking met:

Gezinsreisgids.nl / Europa-hotels.nl / Rome-hotels.nl / Berlijn-hotels.nl / Wenenhotels.nl